Tgrt Haber
10 Şubat 2014 09:58

'Üç Yol' filmine İran'dan ödül

'Üç Yol' filmi İran'da gerçekleştirilen Fajr Film Festivali'nin uluslararası yarışma bölümünde, en iyi senaryo ödülü 'Kristal Simorg'un sahibi oldu.

'Üç Yol' filmine İran'dan ödül
üç yol filmine iran'dan ödül, fair film festivali, uluslararası yarışma, en iyi senaro ödülü, kristal simorg'un,

"Üç Yol" filmi yurt dışındaki ilk uluslararası gösteriminden ödülle döndü. Film, İran'da gerçekleştirilen Fajr Film Festivali'nin uluslararası yarışma bölümünde, en iyi senaryo ödülü "Kristal Simorg"un sahibi oldu.  1 Şubat'ta başlayan ve bugün sona erecek olan festivalin ardından Tahran'da bir otelde düzenlenen ödül töreninde, film ekibi adına Üç Yol'un ödülünü senaryo danışmanı Hasanali Yıldırım aldı. Üç Yol, daha önce ESKADER'in (Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği) verdiği kültür sanat ödülleri yarışmasında da 2013 yılının en iyi filmi seçilmişti. Antalya ve Malatya Film Festivallerinde de gösterilen film, ilk uluslararası prömiyerini Fajr Film Festivalinde yapmış oldu.  
Kısa filmlerinin aldığı ödüllerle adından söz ettiren Faysal Soysal, ilk uzun metrajlı filmi olan Üç Yol'da, modern dönemde her şeye yabancılaşan ve rüyalarını kaybeden insanı temsilen, bir şairin "Yusuf gibi" kendi kuyusunu aramasını anlatıyor. Batmanlı şair Bünyamin, Mostar'da toplu mezarlar, savaş sonrası kayıplar, intiharlar ve vicdan azaplarının içinde boğulmuşken, Boşnak psikolog Zrinka, Züleyha olup rüyalarında aradığı aşkı getiriyor kendisine. Filmin oyuncu kadrosunda, Kristina Krepela, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Rıza Akın, Faketa Salihbegovic-Avdagic ve Alma Terzic yer alıyor. Bu yıl 32.si düzenlenen Fajr Film Festivali'nin uluslararası yarışma bölümünde "Lal Gece" filmiyle Reis Çelik de En İyi Yönetmen ödülünü aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...