Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Eylül 2016 13:58

Van Gogh’un resimleri İtalyan mafyasında bulundu

Hollandalı ressam Vincent Van Gogh’un 14 yıl önce çalınan iki paha biçilemeyen eseri, İtalyan mali polisi ekiplerince Napoli kentinde bir mafyaya yapılan baskında ele geçirildi.

Van Gogh’un resimleri İtalyan mafyasında bulundu
Van Gogh’un resimleri, İtalyan mafyası

Hollandalı ressam Vincent Van Gogh’un Amsterdam’daki müzesinden 7 Aralık 2002'de çalınan ve paha biçilemeyen iki eseri; 1882 yapımı “Scheveningen Plajı” ile 1884 yapımı “Nuenen Kilisesi” adlı eserleri, İtalyan mafyasında bulundu.

İtalyan basınında yer alan bilgilere göre, İtalyan mali polis ekiplerinin sabah Napoli'ye bağlı Castellammare di Stabia ilçesinde milyonlarca avroluk uluslararası boyuttaki kokain ticaretine yönelik yaptığı baskında, Napoli ve civarında etkili olan mafya örgütü Camorra ile ilişkili bir grubun elinde olan iki Van Gogh eserine de ulaştı. 

Grubun, Van Gogh’un 2002 yılında Amsterdam’daki müzeden çalınan eserlerini karaborsadaki kokain ticareti karşılığında satın aldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...