Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Temmuz 2014 10:44

Murat Göğebakan işte bu şarkıyla bir döneme damga vurdu!

Kanser tedavisi gören ve yoğun bakımda vefat eden sanatçı Murat Göğebakan, Ayyüzlüm şarkısıyla bir döneme damgasını vurdu.

Murat Göğebakan işte bu şarkıyla bir döneme damga vurdu!
murat göğebakan,kanser tedavi,bir döneme damga vuran şarkı,ay yüzlüm,ölüm

İstanbul Bağcılar'daki Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde yaklaşık 10 gündür yoğun bakımda tutulan ve kanser tedavisi gören Göğebakan, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
Kanserle mücadelesiyle örnek olan Murat Göğebakan, Ayyüzlüm şarkısıyla bir döneme damgasını vuran başarılı sanatçılarımız arasında yer alıyor. Sanatçı, 2002'de piyasaya sunduğu "Ayyüzlüm" adlı albümüyle MÜYAP'ın "En Çok Satan Albüm Ödülleri"ne layık görülmüş, daha sonra çıkardığı "Yaralı" ve "Sana Olan Aşkım Şahit" isimli albümleriyle başarısını devam ettirmişti.
1986'DA KONSERVATUVARA GİRDİ
Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968'de Adana'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlayan Göğebakan, 1986'da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi.
DERGAH EĞİTİMİ ALDI, GİTAR DERSLERİ VERDİ
Göğebakan, üniversite eğitiminden sonra Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Bu yıllarda dergah eğitimi alan, gitar dersleri veren Göğebakan, 1995'e kadar Adana'da kaldı.
İSTANBUL'A GELDİ EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN ERKEK SANATÇI OLDU
Sanatçı, albüm çalışmaları için geldiği İstanbul'da 1996'da "Ben Sana Aşık Oldum" adlı albümünü çıkardı ve büyük ilgi gördü. Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreni'nde "Yılın şarkısı", "En iyi söz", "En iyi beste", "En iyi rock" ve "En iyi çıkış yapan" kategorilerinde aday gösterilen Göğebakan, "En iyi çıkış yapan erkek sanatçı" ödülünü aldı.
AYYÜZLÜM İLE BİR DÖNEME DAMGA VURDU
Göğebakan, daha sonra "Sen Rahatına Bak", "Tek Suçum Seni Sevmekmiş" ve "Merhaba" isimli albümlerini çıkardı.Sanatçı, 2002'de piyasaya sunduğu "Ayyüzlüm" adlı albümüyle MÜYAP'ın "En Çok Satan Albüm Ödülleri"ne layık görüldü. Göğebakan, daha sonra çıkardığı "Yaralı" ve "Sana Olan Aşkım Şahit" isimli albümleriyle başarısını devam ettirdi.
2010'DA KAN KANSERİNE YAKALANDI
"Hasan'dan Olma Hatice'den Doğma Murat Göğebakan" adlı bir kitap da yayımlayan Göğebakan, 2010'da kan kanserine yakalandı. Son olarak 2012'de "Aşkın Gözyaşları" albümünü çıkaran Göğebakan, bir süredir tedavi görüyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...