Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Şubat 2015 12:40

Ünlü sanatçı Sezen Aksu'dan 'Özgecan' isyanı

Ünlü sanatçı Sezen Aksu'da Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan olayına kayıtsız kalamadı.

Ünlü sanatçı Sezen Aksu'dan 'Özgecan'  isyanı
ünlü sanatçı,sezen aksu,özgecan,

.Sanatçı Sezen Aksu, son olayın toplumda oluşturduğu 'infial'e dikkat çekerek 'Derhal', bilimsel yöntemlerin ışığında neden-sonuç ilişkisi kurarak ve bu infiali iyi yöneterek, kadına yönelik şiddeti ortadan kaldıracak çözümler üretmeliyiz' çağrısı yaptı.
'Derin üzüntü içindeyim'
Aksu, 1986 yılında seslendirdiği Ünzile şarkısının anımsatıp, Özgecan cinayetiyle ilgili duygusunu şöyle aktardı: 'Körpecik Özgecan'ın geride bıraktıklarına sabır ve güç diliyorum. Derin bir üzüntü içindeyim. Ben diyeceğimi dedim zaten defalarca. Çok uzun yıllar, bu acı tanıklıkla geçti. Dilerim artık bunun nedenlerini konuşup konuşup unutan bir toplum olmaktan yeteri kadar ders çıkarmışızdır;Dilerim bu defa kenetlenir ve bir irade birliği oluşturmayı başarabiliriz. Bu yıllar süren sarmala takılı kalmanın sonucudur bu kadar acı ve endişe...' 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...