Tgrt Haber
22 Temmuz 2015 18:37

Bergüzar Korel'in 'Suriyeli çocuk' isyanı

Bergüzar Korel İzmir'de yemek yiyen müşterilere mendil satmaya çalışırken dayak yiyen Suriyeli çocuğun fotoğrafını paylaşıp tepkisini dile getirdi.

Bergüzar Korel'in 'Suriyeli çocuk' isyanı
bergüzar korel,

Bergüzar Korel İzmir 'de yemek yiyen müşterilere mendil satmaya çalışırken dayak yiyen Suriyeli çocuğun fotoğrafını paylaşıp tepkisini dile getirdi.

İzmir'de yemek yiyen müşterilere mendil satmaya çalışan Suriyeli çocuk , lokanta çalışanı tarafından dövülmüş, olay sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

 Bergüzar Korel de yaşananlara tepki gösterdi. Ünlü oyuncu Instagram sayfasında çocuğun fotoğrafını paylaştı ve altına "Hala ağlıyo musun anne? Hayır anneciğim. Ama gözünde hala yaş var? İnsanın kirpikleri hemen kurumuyor yavrum. Ve öperek gözümden yaşı aldı Ali'm... Ah çocuk keşke kirpiklerinden öpüp kurutsam gözündeki yaşı,acıyı..."

DAYAK OLAYIYLA İLGİLİ YASAL SÜREÇ BAŞLADI


Konak ilçesi Basmane semtindeki bir lokantada müşterilere kağıt mendil satmaya çalıştığı gerekçesiyle esnaf tarafından dövülen Suriyeli çocuğun polisin yaptığı araştırma sonucunda bulunduğu, çocuğun ve annesinin şikayetçi olması üzerine ise söz konusu kişiler hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Basmane'deki bir lokantada Suriyeli bir çocuğun esnaf tarafından dövüldüğüne ilişkin haberin basında yer almasının ardından konuyla ilgili çalışma başlattıklarını belirtti.

Söz konusu suçun soruşturulmasının şikayete bağlı olması nedeniyle çocuğa ve yaşı küçük olduğu için ailesine ulaşmak için çocuk şubesi ekiplerinin görevlendirildiğini anlatan Uzunkaya, "Çocuk şubemizin yaptığı araştırma sonucunda çocuk ve annesine ulaşıldı. Annesiyle çocuk şubesine götürülerek ifadeleri alındı ve olayla ilgili şikayetçi olmaları üzerine de çocuğu darbedenlerle ilgili adli işlem yapılacak" diye konuştu.

-Suriyeli çocuğa polis desteği

 Celal Uzunkaya, yaptıkları araştırmada, çocuk hakkında önceden "dilenme" ve "mendil satma" gibi nedenlerden işlem yapıldığını da tespit ettiklerini kaydetti.

 Darp olayı hakkında adli işlem başlatılmasını sağlamanın yanı sıra çocuğa ve ailesine destek sağlayabilecek kanalları da oluşturmaya çalışacaklarını dile getiren Uzunkaya, "Bizim toplum destekli polislik şubemizin çocuklarla ilgili meslek edindirme, onları sokaktan kurtarıp sağlıklı ortamlara taşıma konusunda faaliyetleri var. Bu çerçevede bundan sonra bu çocuk, toplum destekli polislik ve çocuk şubesinin himayesi altında tutulacak" dedi.

 -Esnaf fotoğrafları inkar etti

 Öte yandan, AA ekibinin görüştüğü olayın yaşandığı lokantanın sahibi Adnan Pekiyi ve fotoğraflarda görülen lokanta çalışanı S.E. olayı inkar ederek, çocuğu kendilerinin dövmediğini iddia ettiler.

 Pekiyi, dövüldüğü iddia edilen çocuğu, bir kız çocuğu ile kavga etmesi nedeniyle ayırmaya çalıştıklarını ve bu sırada bir kargaşa oluştuğunu ileri sürerek, şöyle devam etti:

 "Biz onlara yardım ettik, kaldırdık. Üç Suriyeli genç 'çocukları dövüyoruz' diye bizimle kavga etti. Çocuğa zaman zaman yardım ediyoruz, yemek veriyoruz. Akşamları artan yemeklerden evine yemek götürüyoruz. Sadece o çocuğa değil, Suriyeli 50-60 kişiye yemek veriyoruz. Suriyelilerin bize bir zararı yok. Allah yardımcıları olsun. Savaştan kaçtılar, biz de onlara yardımcı olmak istiyoruz. Bu haberlerden sonra ben de huzursuz oldum."

 Lokanta çalışanı S.E. de çocuğu dövmediğini iddia ederek, "Hepimizin çocukları var. Onun gibilerine burada ekmek veren biziz. Yaşlısına, gencine yardım ediyoruz. Bu olaydan sonra bize telefon açıp, tehdit ve beddua ediyorlar. Düne kadar bizde yemek yiyen çocuğu biz neden dövelim, bu hangi akla hizmettir" sözleriyle kendisini savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...