Tgrt Haber
19 Şubat 2017 09:26

Bülent İnal: Hep padişahı oynamak istedim

Seyirciyle buluşmak için gün sayan Payitaht Abdülhamid dizisinin başrol oyuncusu İnal: Her zaman Abdülhamid Han’ı canlandırmak isterdim. Bu yüzden rolü hemen kabul ettim. Tarihimizin bilmediğimiz, duymadığımız, tartışılmamış çok yanları var. Dizi ile Abdülhamid’in mücadelesi daha iyi anlaşılacak.

Bülent İnal: Hep padişahı oynamak istedim
Payitaht Abdülhamid dizisi, Bülent İnal,Abdülhamid Han, Abdülhamid Hanın dizisi,

“Abdülhamid Han’ı canlandırmam  için teklif  geldiğinde hemen kabul ettim.  Çünkü hep  istediğim bir  roldü.  Sultanın hayatı  bilinmeyen  gerçeklerle  dolu.” TRT’de 24 Şubat Cuma günü yayına başlayacak olan Payitaht Abdülhamid’in Çırağan Sarayı’nda lansmanı gerçekleşti. Pelin Çift’in sunumunu yaptığı programa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katılım sağladı. Kurtulmuş seyirciden; Diriliş’e gösterilen ilginin Payitaht’a da gösterilmesini istedi. TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren ise yaptığı konuşmada, meşakkatli ve keyifli bir hazırlık sürecinin ardından, dizinin ekrana geleceğini ifade etti. Biz de dizinin başrol oyuncusu Bülent İnal ve Özlem Conker ile sohbet ettik. 

ÇAĞLA TÜRK

cagla.turk@tg.com.tr

- Diziden biraz bahsedebilir misiniz?
Çok iyi bir ekiple çalışıyoruz. Müthiş bir oyuncu kadrosu var. Hepsi iyi kalpli işinde başarılı insanlar. Haftaya inşallah yayına başlayacak.

- Çekimler nasıl gidiyor?
Çok güzel. 3 bölümü bitirdik... Haftaya yayına başlayacak hayırlısıyla.

Bülent İnal: Hep padişahı oynamak istedim

- Zorlandığınız sahneler oldu mu?
 Fiziki anlamda zorlandığım bir sahne olmadı. Karakterin ağırlığı beni biraz daha endişelendiriyor sadece. İzledikten sonra seyirci umarım beğenir.

- Rol geldiğinde ‘Tam benlik’ dediniz mi?
Sultan Abdülhamid’i bildiğim için hep canlandırmak isterdim. Padişahı oynamak da gönlümdeydi. Bu da Abdülhamid Han olunca hemen kabul ettim. 

- Bu dizi bize ne kazandırır?
 Tarihimizin bilmediğimiz, duymadığımız, tartışılmamış çok yanları var. Sultan Abdülhamid’in mücadelesinin daha iyi anlatılabilecek. Çünkü insanlar neden sevmediğini bilmiyorlar ve ya neden sevdiklerini anlatamıyorlar. Bu dizi ile insanların kafasında bir pencere açılabilir ve okumak için bir fırsat doğabilir.

- Sizi diğer dönem dizilerinden ayıran ne olur? Reytinglerde öne geçebilir misiniz?
Biz gerçek bir karakter üzerinde hikaye anlatıyoruz. Ama içinde bir kurgu var. Kurgunun seyirciyi heyecanlandırması, takip ettirmesi ve merak ettirmesi gerekli. İnşallah bunu başarabiliriz. Payitaht Abdülhamid’in izlenecegini ve özel bir ilgi olacağını düşünüyorum. 

- Dizi uyarlama mı? 
 Bire bir Abdülhamid’in Han’ın hayatını anlatmak için yola çıkılmış bir proje değil. İçinde kurgu var. Öteki türlü belgesel gibi sıkıcı olabilir...

- Sayın Özlem Conker, tarih ile aranız nasıl? Hâkim miydiniz oynayacağınız role?
 Samimiyetle çok hâkim olduğumu şöyleyemeyecegim. Ama çok okudum öğrendim. Enteresan bir dönem ve padişah olduğunu gördüm. Tarih okumak çok zevkli...

 - Siz kimi canlandıracaksiniz? 
 Bihder Kadın... 4. karısı ve haremi idare ediyor. Önemli bir rol... Senaryo açısından da beni zorlayan bir durum olmadı.

Bülent İnal: Hep padişahı oynamak istedim

33 yıllık çileli saltanat
24 Şubat’ta ekranda

Dizinin ana teması  Osmanlı Devleti’nin var olma mücadelesi olacak. Yapım, 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak bu zorlu süreci “Ulu Hakan” unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatını ekrana getirecek. Dizinin ilk bölümü 24 Şubat Cuma günü saat 20.00’de TRT 1 ekranında yayınlanacak. Oyuncu kadrosu, dekorları, kostümleri ve gerçek mekânlarıyla göz kamaştıran yapım o dönemde yaşanan olayları, tarih belgelerine sadık kalarak ekrana getirecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...