Tgrt Haber
14 Şubat 2018 18:31

Diriliş Ertuğrul için bir şehir kuruldu

TRT1'in en sevilen dizilerinden Diriliş Ertuğrul nerede çekiliyor? Reyting rekortmeni dizinin her bölümünde büyük bir prodüksiyon maliyeti olduğu biliniyor. Kostümlerinden dekoruna mekanlardan mücevherlerine kadar oldukça özenilerek hazırlandığı belli olan dizinin çekimler nerede yapılıyor? İşte tüm bu soruların yanıtı ve prodüksiyona dair ayrıntılar...

Diriliş Ertuğrul için bir şehir kuruldu
diriliş ertuğrul,

aşrolünde yer alan Engin Altan Düzyatan ile popüleritesini her geçen gün arttıran TRT'nin en çok izlenen dizilerinin başında yer alan Diriliş Ertuğrul nerede çekiliyor? İşte dizinin çekim yeri ve diziye dair az bilinen ayrıntılar…

Diriliş Ertuğrul nerede çekiliyor?
Diriliş Ertuğrul dizisinin bazı bölümlerinin İstanbul’da Beykoz ve Riva civarlarında çekiliyor. Diriliş Ertuğrul ilk sezonu için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikası’na 2 plato kuruldu. Riva'daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kuruldu. Diriliş “Ertuğrul” set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer alıyor.

Diriliş Ertuğrul için bir şehir kuruldu

Beykoz Kundura Fabrikası’nda 6000 m2'lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekanı, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı. Yine Kundura Fabrikası'ndaki 5000 m2'lik açık alana Halep Çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.


Diriliş Ertuğrul seti, Alanya'yı anlatan bölümleri için Antalya'ya taşınacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri ile taşınan Diriliş Ertuğrul dizisinin Antalya turizmine de katkı sağlaması bekleniyor.

Diriliş Ertuğrul için bir şehir kuruldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...