Tgrt Haber
29 Temmuz 2018 12:13

Efsane sanatçı kansere yenildi!

Hırvatistan medyasında yer alan haberlere göre ülkenin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan Oliver Dragojevic hayatını kaybetti.

Efsane sanatçı kansere yenildi!
Oliver Dragojevic

Söz yazarı ve müzisyenlik yapan efsane ismin 1 yıldan uzun bir süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü bildirildi. Dragojevic'in ölüm haberi hayranlarında derin bir üzüntü yaşattı. Hırvatistan ve eski Yugoslavya ülkeleri başta olmak üzere milyonlarca hayranı bulunan sanatçıyla ilgili hüzünlü mesajlar paylaşılmaya devam ediliyor.


OLIVER DRAGOJEVIC KİMDİR?
7 Aralık 1947'de eski Yugoslavya'ya bağlı Hırvatistan Halk Cumhuriyeti'nde dünyaya gelen Oliver Dragojevic, 40 yıllık sanat yaşamıyla Hırvatistan kültürünün simge isimlerinden biri haline geldi. Söz yazarlığı da yapan Dragojevic, Hırvatistan kıyılarındaki Dalmaçya'nın geleneksel melodilerini modern bir dokunuşla harmanladı. Başarılarıyla Hırvatların gurur kaynağı olan ünlü sanatçı, Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Paris Olympia ve Sydney Opera Binası gibi dünyanın önemli noktalarında sanatını sergiledi. Sayısız esere imza atan Dragojevic, Hırvatistan'ın Split şehrinde hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının 1 yıldan uzun bir süredir akciğer kanseri ile mücadele ettiği ifade ediliyor.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...