Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Haziran 2015 10:53

Hande Tilmaç, 'Sanki babam şehir dışında'

Babasının ölümüyle yıkılan Hande Tilmaç, 'Çok büyük bir acı, şu an bana gerçek gibi gelmiyor. Sanki şehir dışındaymış gibi geliyor' sözleriyle duygularını ifade etti.

Hande Tilmaç, 'Sanki babam şehir dışında'
sümer tilmaç, hande tilmaç,

İstanbul Ortaköy Esma Sultan Sarayı’nda Sedat Peker’in düğününe katılan usta oyuncu Sümer Tilmaç, kalp krizi geçirmiş ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. 67 yaşındaki Sümer Tilmaç’ın naaşı, Şakirin Camii’nde bugün öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Babasının ölümüyle yıkılan Hande Tilmaç, “Çok büyük bir acı, şu an bana gerçek gibi gelmiyor. Sanki şehir dışındaymış gibi geliyor” sözleriyle duygularını ifade etti.

ÖLÜRSEM ALKIŞLAMAYIN’

İstanbul’da defnedilecek olan sanatçı, verdiği son röportajında, “Ekonomik anlamda iki yakamız bir araya gelmedi. Şöyle bir gerçek var: Oyuncunun hiçbir zaman parası olmayacak. Oldu mu üretim duruyor” demişti. Sümer Tilmaç, en son konuk olduğu TV programında da “Sinemanın 100. yılı kutlanıyor. Ben 200’ün üzerinde filmde oynamışım. Olaydan haberim yok. Bizi davet etmiyorlar” diye sitem etmişti. Tilmaç aynı programda “Ben ölünce alkışlanmak istemem, yaşarken alkışlanmak isterim” diyerek sanatçıların ölünce kıymet görmesini de eleştirmişti.

‘AMBULANS GEÇ GELDİ’ İDDİASI

Sümer Tilmaç’a ilk müdahaleyi davetliler arasında bulunan doktorlar yaptı. Kalbinin durduğu anlaşılan Tilmaç, kalp masajıyla hayata döndürüldü. 40 dakikada gelen ambulansla Ulus’taki özel hastaneye kaldırılan Tilmaç yoğun bakıma alındı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Daha önce hem kalp hem de akciğer yetmezliği tanısı konulan Tilmaç’a 2012’de anjiyo yapılmıştı.

DOSTLARI, TİLMAÇ'I ANLATTI

Sümer Tilmaç’ın ani ölümü meslektaşlarında da üzüntü oluşturdu. Ünlü isimler Tilmaç hakkında görüşlerini şöyle dile getirdi...

SUNAY AKIN: Sırtımızda annemizin hırkası, babamızın kucağında uyuyakaldığımız yazlık sinemalar... Sümer Tilmaç’a rahmet ve saygıyla.

MAHSUN KIRMIZIGÜL: Hayat her gün bir sevdiğimizi alıp götürüyor. Bugün de Sümer Abimiz hayata veda etmiş. Allah rahmet etsin.

SERMIYAN MIDYAT: Ah be kocaman yürekli, kocaman kahkahalı Sümer Tilmaç Abim benim! Yokluğuna alışmak çok zor olacak. Hepimize çok büyük sabırlar olsun.

AYŞEGÜL ALDİNÇ: Sümer Tilmaç’ı kaybetmişiz.. Birkaç saat önce Cihangir’de Rosemarie’de oturuyordu inanamıyorum. Hey koca Sümer hey!

DOĞA RUTKAY: İyi yüreğin ve ustalığınla sevdik seni bir kere Sümer Abi... Nur içinde yat.

CEM YILMAZ: Değerli abimiz Sümer Tilmaç’a Allah rahmet eylesin... Mekânı cennet olsun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...