Tgrt Haber
19 Şubat 2018 23:03

Mehmed Bir Cihan Fatihi 20 Mart Salı başladı | Mehmed Bir Cihan Fatihi kim neler söyledi?

Başrolünde Kenan İmirzalıoğlu’nun yer aldığı Mehmed Bir Cihan Fatihi bu akşam seyirciler ile buluşuyor. Sezona bomba gibi hazırlanan dizi de neler olacak? Mehmed: Bir Cihan Fatihi, Sultan Mehmed'in hayatını konu alıyor. İşte izleyenleri ekrana kilitleyecek. İşte Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisine dair detayları haberimizde yer almaktadır...

Mehmed Bir Cihan Fatihi 20 Mart Salı başladı | Mehmed Bir Cihan Fatihi kim neler söyledi?
Mehmed Bir Cihan Fatihi,Mehmed Bir Cihan Fatihi ne zaman başlayacak,Mehmed Bir Cihan Fatihi 1.bölüm,Mehmed Bir Cihan Fatihi ilk bölüm,Mehmed Bir Cihan Fatihi ne zaman başlıyor,kanal d izle

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi ne zaman başlıyor? Büyük bir ilgi ile karşılanan ve yayınlanmasından sonra sosyal medyaya da damga vuran Kenan İmirzalıoğlu’nun hayat vereceği Sultan Mehmed Han, savaş meydanında izleyici karşısına çıktı. Yakın dönemde dönem dizilerinin izleyici tarafından yakın ilgis görmesinden dolayı bir çok dizi çekildi. Başta Diriliş Ertuğrul olmak üzere Payitaht Abdülhamid , Vatanım Sensin gibi dizilerden sonra Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin büyük ilgi görmedi bekleniyor. Peki tam kadrosu açıklanmayan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisin ne zaman başlayacak?

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ DİZİSİ BU AKŞAM BAŞLIYOR

Başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun yer aldığı dizide Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethine vatan sürecini konu alıyor. Fatih Sultan Mehmet'in hayatını canlandıracağı bir dizi tüm hızıyla hazırlıklara başladı. Fetih 1453 filminin başarısı üzerine O3 Medya güçlü kadrosuyla yaz aylarında yeni diziyi başlatmayı planlıyor. İmirzalıoğlu için 3 yeni proje hazırlanırken en dikkat çekici proje Mehmed Bir Cihan Fatihi olarak açıklandı. Eğer planlamalarda bir değişiklik olmassa Kenan İmirzalıoğlu'nu 2017 - 2018 sezonunda Fatih Sultan Mehmet karakteriyle izleyeceğiz.

“Mehmed Bir Cihan Fatihi”nde başrolü, Kenan İmirzalıoğlu üstlenecek. Yapımcılığını O3 Medya’nın, yönetmenliğini Altan Dönmez’in üstlendiği dizinin senaryosunda ise Alican Yaraş ve Özge Efendioğlu’nun imzası bulunuyor. Oyuncu kadrosunda Kenan İmirzalıoğlu’nun yanı sıra Metin Akpınar, Çetin Tekindor, Altan Erkekli, Gürkan Uygun, Funda Eryiğit, Burak Tamdoğan, Ertan Saban, Duygu Boztepe, Sevinç Meşe ve Toprak Sağlam yer alacak.

Mehmed Bir Cihan Fatihi 20 Mart Salı başladı | Mehmed Bir Cihan Fatihi kim neler söyledi?

Kenan İmirzalıoğlu, at binip kılıç kullanarak 5 kilo verdi
 

Başarılı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, yakında Kanal D'de başlayacak olan 'Mehmed-Bir Cihan Fatihi' dizisindeki 'Fatih' rolü için, 8 aydır haftanın 5 günü, 2'şer saat at binme ve kılıç kullanma dersleri aldı. İmirzalıoğlu, bu süreçte 5 kilo verdi.

Heybetli görünmek için de haftanın 6 günü ağırlık çalışıyor, protein ağırlıklı besleniyor. Fatih Sultan Mehmed'in hayatını anlatan yerli-yabancı kaynakları okuyan, tarih profesörlerinden ders alan Kenan İmirzalıoğlu, setteki arkadaşlarını ve senaryo ekibini de bilgilendiriyor

''MEHMED: BİR CİHAN FATİHİ'' DİZİSİNİN OYUNCU KADROSU:

Kenan İmirzalıoğlu'nun sette kullandığı 6 kılıç, 2 zırh, hançerler ve 7 kostüm gerçeğe uygun olarak yapıldı17 kiloluk zırhı tasarlayan Tunç Bilge, "Bir ayda bitecek işi bir haftada hazırladık" dedi.

Kenan İmirzalıoğlu'nun takıları da Fatih Sultan Mehmed'in kullandığı mücevherler incelenerek yeniden tasarlandı.Cevdet Mercan'ın yönettiği dizide Çetin Tekindor, Gürkan Uygun, Sedef Avcı, Büşra Develi ve Hazal Filiz Küçükköse de oynuyor.

 

Gürkan Uygun, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi için değiştirdiği imajıyla herkesi şaşırttı

 

Mehmed Bir Cihan Fatihi 20 Mart Salı başladı | Mehmed Bir Cihan Fatihi kim neler söyledi?

Gürkan Uygun’un yeni imajı

‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’ dizisiyle ekranlara dönmeye hazırlanan oyuncu Gürkan Uygun, yeni imajıyla dikkati çekti.Gürkan Uygun, 2017 yılında başarıları ve stilleriyle dikkat çeken erkekler ile yılın kadınının seçildiği GQ Türkiye ‘Men of the Year 2017’ ödül törenine katılan isimler arasındaydı. Güçlü oyuncu kadrosu ile adını tarihe sayfalarına altın harflerle yazdırmış bir padişahın zafere giden yol üzerinde yaşadıklarının anlatılacağı Mehmed Bir Cihan Fatihi yakında Kanal D’de!

Müjdelenen kumandan!

 

Stratejik, askeri ve kişisel dehası ile bir cihan fatihi olan Sultan Mehmed Han’ın 2. Kosova Savaşı görüntüleri ile birlikte zırhını giydiği sahnedeki sözleri herkesi derinden etkiledi.

“Ben Mehmed Han… Mehmedlerin ikincisi. Atam Osmangazi, babam Murad Han…

Doğdum...

Yaşamaz dediler... Yaşadım.

Sultan olamaz dediler... Oldum.

O şehri alamaz dediler..."

Mehmed Bir Cihan Fatihi 20 Mart Salı başladı | Mehmed Bir Cihan Fatihi kim neler söyledi?

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde İsmail Demirci, hangi oyuncunun yerine geldi?


Kanal D’nin dev bütçeli dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin Mart ayında seyirciyle buluşması planlanıyor.

Yönetmeninden senaristine ve sanat yönetmenine kadar komple yenilenen dizinin geçen hafta görücüye çıkan ilk teaser’ı büyük ilgi görmüştü. Başarılı prodüksiyonuyla şimdiden dikkatleri üzerine çeken dizinin daha iddialı olması için oyuncu kadrosunda da bir dizi değişiklik yapılmıştı.

Değişen senaryoyla beraber Metin Akpınar ve Avni Yalçın gibi usta isimlerle yolların ayrıldığı dizinin yeni kadrosunda ayrıca geçen yaz ilk anlaşılan oyuncular arasında yer alan Serkan Keskin’in de olmadığı ortaya çıktı. Serkan Keskin dizide tahta çıkması hedeflenen ancak devşirme olduğu için bu amaca hizmet edemeyen Şehzade Orhan’ı canlandırmak için el sıkışmıştı. Üstelik Keskin, blutv’nin “Dudullu Postası” adlı internet dizisinden aldığı ve kabul etmeyi çok istediği teklifi de “Mehmed” projesinde yer aldığı için değerlendirememişti.

Ancak ağustos ayından beri dizi için bekleyen oyuncunun yerine daha sonra başka bir ismin geldiği öğrenildi. Son projesi “Babamın Günahları”nın ekran ömrü sadece 4 bölüm süren İsmail Demirci, O3 Medya imzalı dizinin yeni Şehzade Orhan’ı oldu. Öte yandan ilk bölümlerde ana castta yer alan Orhan karakterinin ilerleyen bölümlerde ise ekipten ayrılacağı konuşuluyor.

MEHMED BİR CİHAN FATİH'İNİN PAŞALARI

Kanal D’nin yönetmenliğini Cevdet Mercan’ın üstlendiği 2018’in en iddialı projesi Mehmed Bir Cihan Fatihi, 20 Mart Salı akşamı izleyici karşısına çıkacak. Osmanlı tarihinin en önemli padişahlarından biri olan, Fatih Sultan Mehmed’in hayatından esinlenerek ekrana aktarılacak olan Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde, dönemin önemli devlet adamları da izleyici ile buluşacak.

Mehmed Bir Cihan Fatihi 20 Mart Salı başladı | Mehmed Bir Cihan Fatihi kim neler söyledi?

Çandarlı Halil, Zağanos, Şahabettin ve İshak Paşa!

Yayınlanan tanıtımları ile birlikte rüya kadro olarak adlandırılan Mehmed Bir Cihan Fatihi’nde; Çetin Tekindor, Atsız Karaduman, Burak Tamdoğan ve Kaan Çakır Osmanlı’nın paşaları olarak seyirci karşısına çıkacak. Devlet-i Aliyye’nin en önemli isimlerinden Çandarlı Halil Paşa (Çetin Tekindor), Sultan Murat Han’dan kalan vezir-i azamlık görevini Sultan Mehmed Han ile devam ettirecek ancak aynı zamanda onun her konuda en büyük engeli olacak.Sultan Mehmed Han’ın küçüklüğünden beri yanında olan lala paşası Zağanos Paşa (Atsız Karaduman), onun amacına ulaşması için daima destek olacak ve tüm sırlarına ortak olacak. Osmanlı tarihinin gördüğü en büyük iktisatçılardan biri olan ve Zağanos Paşa ile birlikte Sultan Mehmed Han’ın lala paşalığını yapan Şahabettin Paşa (Burak Tamdoğan), Mehmed’in en büyük hayali olan İstanbul’un fethi için önemli çalışmalar yapacak.Murat Han’ın vezirlerinden, Çandarlı Halil Paşa’ya yakınlığı ile bilinen İshak Paşa (Kaan Çakır); devletteki otoritesini, vezirliğini ve kellesini korumak için taht oyunlarında büyük riskler alacak ve kaybeden tarafta olmamak için her daim fırsat gözleyecek.

mehmed bir cihan faitihi

1. BÖLÜMDE NELER OLACAK

Mehmed Bir Cihan Fatihi 1. bölümde; Şehzade Mehmed'i babası Murad Han'ın ölümünden sonra herkesi etkileyecek önemli bir sınav bekliyor. Şehzade Mehmed, babası Murad Han’ın vefatından sonra tahta çıkmak üzere Manisa’dan, Edirne’ye yola çıkar. Tahtın bir diğer adayı olan Şehzade Orhan ise bu sırada Konstantiniyye’dedir. İmparator Konstantinos, Şehzade Orhan’ı Osmanlı’nın başına geçirmek ister ve Edirne’ye gönderme kararı alır. Edirne’de onları bekleyen Çandarlı Halil Paşa’nın taht mücadelesinde kimi destekleyeceği Osmanlı’da yeni bir dönemin başlamasına yol açacaktır.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...