Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2014 14:46

Sanatçı Altan Günbay son yolculuğuna uğurlandı

Opera, sinema ve müzik alanında eserler veren usta sanatçı Altan Günbay, son yolculuğuna uğurlandı.

Sanatçı Altan Günbay son yolculuğuna uğurlandı
Sanatçı Altan Günbay defnedildi, Sanatçı Altan Günbay, Altan Günbay, son yolculuğuna uğurlandı,

Evinde önceki gün yaşlılığa bağlı nedenlerle vefat eden Günbay'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törenin ardından, Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Cenaze törenine katılanlar, Günbay'ın eşi Müveddet Günbay ile aile üyelerine başsağlığı diledi. Törende gazetecilere açıklama yapan Müveddet Günbay, 60 yıllık eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, "Çok güzel günlerimiz oldu. Çok tantanalı günlerimiz oldu ama güzel günler geçirdik. Allah bana güzel evlatlar, torunlar, çok güzel dostlar verdi. İnsan dostlarıyla yaşıyor ve yaptıklarıyla yaşıyor. O hep bizim kalbimizde kalacak. Allah daha güzel günleri, gökyüzünden görsün, şahit olsun" dedi.  
"Son bir dileği var mıydı?" şeklindeki soru üzerine Günbay, eşinin Taksim'deki opera binasının kapalı olmasına üzüldüğünü anlatarak, "Orayı bizler kurmuştuk. Gitti AVM uğruna. 'Yeni bir Opera yapalım' olmaz. Bilgisizce opera olmaz. O ayrı bir eğitim ve kültür. Operayı kapattık, opera da öldük. Bizler de öldük. Çok üzgündü" ifadelerini kullandı. Cenaze namazını kıldıran imam Halil İbrahim Kurşun da törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünü hatırlatarak, insanlık adına hayırlı hizmetler yapmış sanat insanlarına, millet adına minnet ve şükranlarını ifade etmek istediğini söyledi. Törene katılan bazı kişiler, Kurşun'u konuşması dolayısıyla tebrik etti. Cenaze törenine katılan İşçi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Levent Kırca, "Benim eski dostumdu. Birbirimizi takip ederdik. Altan ağabey, Türk sinemasının kötü adamı ama kalbi, kendisi inanılmaz iyi bir insandı, güzel bir insandı. Dik durmasını biliyordu. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkardı, Atatürkçüydü. Eleştiriyi hiç sakınmadan yapar, sivri dilliydi" dedi. Oyuncu Süleyman Turan da çok üzgün olduklarını anlatarak, Günbay'ın ciddi anlamda bir sanat adamı olduğunu dile getirdi. Turan, Günbay'ın çeşitli branşlarda faaliyetleri bulunan ve hepsinde çok başarılı olan bir insan olduğunu kaydetti.
Ediz Hun ise "Vefat eden insanların arkasından daima insanlar saygıyla, muhabbetle konuşurlar. Ancak hakikaten sevgili Altan Günbay, iyi bir dosttu. Her zaman birlikte olduk. Birçok filmde birlikte çalıştık. Bu imkanı bulduğum için çok bahtiyarım. Son derece güzel bir insan, iyi bir aktördü, sadece sinemada değil tiyatroda da operada da... Sevgili sinema seyircilerine de başsağlığı dileklerimi sunmak istiyorum. Büyük bir kayıp" diye konuştu. Nuri Alço da Günbay'ın sinema ve operaya büyük katkılar yaptığını dile getirerek, "Kendisiyle bir çok filmde oynadık. Gerçekten hayat dolu bir insandı. Ölümü de gerçekten çok güzel olmuş. Evde otururken gitmiş. Allah keşke herkese böyle bir ölüm nasip etse" ifadelerini kullandı. Törenin ardından, Altan Günbay'ın cenazesi Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...