Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2022 18:25 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 09:14

TIME dergisi 'Yılın Kişisi' için 60 adayını belirledi 

Dünyaca ünlü TIME dergisi, "Yılın Kişisi"ni seçtikleri oylamayı başlattıklarını duyurdu. Okurlar tarafından yapılacak oylamada, 2022 yılına damga vurmuş isimler aday gösterildi. Peki 60 kişinin aday gösterildiği listede kimler var? 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Independent
TIME dergisi 'Yılın Kişisi' için 60 adayını belirledi 
TIME dergisi,yılın kişisi

ABD merkezli TIME dergisi, 1927 yılından itibaren her yıl düzenlediği "Yılın Kişisi" ödülü için 60 adayını belirledi. 

İRANLI KADIN EYLEMCİLER DE LİSTEDE

Independent'da yer alan habere göre; listede 2021’de "Yılın Kişisi" seçilen Elon Musk’ın yanı sıra Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve İran'daki kadın eylemciler yer alıyor. 

ABD eski Başkanı Donald Trump, ünlü şarkıcı Beyonce, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, iklim aktivisti Greta Thunberg, YouTuber MrBeast, Hollywood Yıldızı Tom Cruise, ve K-pop grubu BTS de listede yarışıyor.

Oylamada ilk sırada İran’daki kadın eylemciler yer alırken eylemcileri, BTS ve Zelenski takip ediyor.

Dergi, geçen senenin kazananı Tesla ve SpaceX CEO’su hakkında "Musk, bir ömür boyu kendisinden nefret edenlere meydan okuyarak geçirdi ve şimdi öyle görünüyor ki, sonunda başarısını kanıtladı. 2021, Elon Musk’ın yılıydı" demişti. 

 

 

Kaynak: Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...