Tgrt Haber
01 Şubat 2018 17:39

Türk Halk Müziği'nin acı kaybı

Usta sanatçısı Aliye Akkılıç, 85 yaşında hayata veda etti.

Türk Halk Müziği'nin acı kaybı
aliye akkılıç,

85 yaşındaki sanatçının bugün defnedildiğini Instagram adresinden duyuran sanatçı Onur Akay, “Türk halk müziği, ekol olmuş sanatçılarından birini kaybetti! Yurttan Seslerin üyesi ve Muzaffer Sarısözen'in yaşayan son öğrencilerinden olan Türk halk müziğinin usta ismi Aliye Akkılıç, bugün sabaha karşı 85 yaşında vefat etti. Bir neslin türküleri sevmesinde o güzel sesinin ve yorumunun katkısı büyük olan Aliye Akkılıç’ın cenazesi, öğlen namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi. Mekânı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

1954 yılında, TRT Ankara Radyosu'nun açtığı sınavı kazanarak sanat hayatına adım atan Aliye Akkılıç, Yurttan Sesler’in en sevilen icracılarından biri olarak hafızalara kazınmış, söylediği uzun havalar ve derlediği türküler halk tarafından büyük beğeni görmüştü. 1981 yılında TRT’den emekli olan Akkılıç, o günden sonra sadece özel yayınlarda dinleyicileriyle buluşmuştu.

 

Türk Halk Müziği'nin acı kaybı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...