Tgrt Haber
13 Aralık 2017 21:50

Ünlü halk ozanı Ali Kızıltuğ'a veda | Ali Kızıltuğ kimdir?

Ankara'da hayatını kaybeden halk ozanı Ali Kızıltuğ için Pir Sultan Abdal Cemevi'nde tören düzenlendi. Tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybeden halk ozanı Kızıltuğ için Çankaya'daki Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekilleri, sanatçı arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Ünlü halk ozanı Ali Kızıltuğ'a veda | Ali Kızıltuğ kimdir?
ali kızıltuğ kimdir,,halk ozanı ali kızıltuğ kaç yaşında,,ali kızıltuğ neden öldü,,ali kızıltuğ,,halk ozanı ali kızıltuğ nerede öldü,,ali kızıltuğ kanserden mi öldü,

ALİ KIZILTUĞ (HALK OZANI)

Uzun süredir kanser tedavisi gören halk ozanı Ali Kızıltuğ bu sabaha karşı hayatını kaybetti. 73 yaşındaki Kızıltuğ, Ankara'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Geçen aylarda kanser teşhisi konulan halk ozanlığı geleneğinin çınarlarından Ali Kızıltuğ, bu sabah tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.Sevenleri tarafından Çankaya'daki Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi'nde son yolculuğuna uğurlanan 73 yaşındaki Ali Kızıltuğ'un naaşı yarın memleketi Sivas Divriği Mursal Köyü'ne defnedilecek. Ali Kızıltuğ'un son yolculuğuna Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekilleri, sanatçı arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Ünlü halk ozanı Ali Kızıltuğ'a veda | Ali Kızıltuğ kimdir?

Bakan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir değerini kaybettiğini belirterek, "Değerler anıldıkça yaşamaya devam eder." dedi.Ali Kızıltuğ'un şiirinde, "Sen yoksun ya öyle ıssız Ankara" dediğini hatırlatan Yılmaz, "Ankara ıssız kalmayacak. Adını andıkça Kızıltuğ yaşayacaktır. Mekanı cennet olsun." şeklinde konuştu.

Ünlü halk ozanı Ali Kızıltuğ'a veda | Ali Kızıltuğ kimdir?

Ünlü şarkıcı Cem Adrian Kızıltuğ'un ardından Instagram'da "Büyük bir tesadüf sonucu tanıştım sözü, müziği ile. Öyle sevdim, öyle içten söyledim ki türküsü... 5 gün daha hayata tutunabilse idi onun için düzenlenen saygı gecesinde, huzurunda söyleyecektim öf öf ü... Büyük usta Ali Kızıltuğ... Hayata bıraktığı onurlu iz hiç unutulmayacaktır..." sözlerini paylaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...