Tgrt Haber
25 Aralık 2015 12:25

Ünlü şarkıcı Rober Hatemo Marmaray'a hayret ediyor

Rober Hatemo insanların Marmarayla 5 dakikada karşıya geçmelerine hayret ettiğini, Marmaray'ın çok etkili olduğunu söyledi.

Ünlü şarkıcı Rober Hatemo Marmaray'a hayret ediyor
rober hatemo,marmaray,

Rober Hatemo, İstanbul’u kültürel anlamda Türkiye’nin mihenk taşı olduğunu söyledi ve İstanbul'u bir 'mavi inci'ye benzetti.
Rober Hatemo, İstanbul’u kültürel anlamda Türkiye’nin mihenk taşı olduğunu, İstanbul'u oyaya benzeterek, onu da en güzel müziğin anlattığını söyledi.
1-İstanbul’u hiç görmemiş birine şehri nasıl anlatırsınız?
Yurt dışında bulunan arkadaşlarım, İstanbul'un çok fantastik olduğunu söylüyor. Tarihi dokusu, yenilenmesi, her tarafının deniz olması ve kozmopolite olması İstanbul’u fantastik kılıyor. İstanbul’u en güzel kılan ise fantastik ve eğlenceli olması.
2-İstanbul dünya tarihi için çok önemli bir şehir. Peki, sizin için önemi nedir?
İstanbul’un camileri, kiliseleri, tarihi yerleri ve mimari yapısı dünya tarihi için çok önemli bir yere sahip. Benim için önemi ise bir asırlık İstanbullu olmamdır. Benim ninelerimin ve dedelerimin mezarları burada; manevi duygulara önem verdiğim için kendimi başka bir yerde düşünemiyorum. İstanbul benim için hayat demek.
3-İstanbul’da sizi en çok mutlu eden yer neresi? Şehirden uzak kaldığınızda en çok neye özlem duyuyorsunuz?
İstanbul bizim 'mavi inci'. İstanbul’da en çok özlediğim ve en çok sevdiğim yer Boğaz ve Rumeli Hisarı.
4-Son yıllarda İstanbul’da en büyük gelişmenin hangi konuda yaşandığını düşünüyorsunuz?
Ulaşım konusunda yaşandığını söyleyebilirim. Marmaray'ı henüz kullanmamama rağmen, Anadolu Yakası’na gelirken ailem için büyük kolaylık olmuş. O kadar uzun mesafenin kısalması çok güzel gelişme.Hayret ediyorum insanların 5 dakikada oradan oraya gitmelerine.
5-İstanbul’da yaşayan biri olarak karşılaştığınız sıkıntılar nelerdir? Bu sıkıntıların çözülebilmesi için öneriniz var mı?
Ben 2. Köprü’nün orada oturuyorum. Köprüdeki büyük ve küçük araçların bir arada olması karmaşaya sebep oluyor. Bunun saatleri ile ilgili düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu sorunun yapılan 3. Köprü’yle rahatlayacağını düşünüyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi herkesin dediği gibi çok iyi çalışıyor. Çünkü İstanbul aktif, yoğun ve gecesi gündüzü hızlı şekilde yaşanan bir şehir.
6-İstanbullu olmanın olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?
Olumsuz yönleri olarak çok hızlı akan giden bir hayat var İstanbul’da. Olumlu tarafı ise İstanbul üç tarafı denizlerle çevrili ve dört mevsimin yaşandığı güzel bir şehir. Ayrıca gençlere yönelik genç bir hayat sürülüyor. 
7-Sizce, İstanbul kültür - sanat dünyası için ne anlam ifade ediyor?
İstanbul’u İstanbul yapan kültür-sanattır. İstanbul’a yurt dışından konser için ünlü sanatçılar geliyor. Konser alanlarının mevcut ve başarılı olması da en büyük neden. İstanbul, Türkiye’nin kültürel ve sanatsal anlamda mihenk taşı. 
8-İstanbul’un en önemli mimari yapısı sizce hangisidir?
İlk aklıma gelen yer Ayasofya. Sonrası Sultanahmet Cami, Kapalıçarşı, Mısır Çarşı, kaleler ve surlar...
9-Sizce, İstanbul’u en iyi anlatan sanat dalı hangisidir? Bize bir örnek verebilir misiniz?
İstanbul’un en iyi sanat dalı müziktir. İstanbul oya gibidir onu da en güzel müzik anlatır. 
10-Seçme şansınız olsaydı, İstanbul’un hangi mekân ve zamanında yaşamayı hayal ederdiniz?
Bu zamanda yaşamayı seviyorum. Ama elimizde olsa Osmanlı dönemine gidip gelmek isterdim. Zaman tünelinde eskiyi de görüp gene bu zamanda olmayı tercih ederdim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...