Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Kasım 2015 09:14

Usta müzisyen hayatını kaybetti

Grup Gündoğarken'le birçok ortak çalışma yapan Yunanlı müzisyen Nikiforos Metaxas hayatını kaybetti.

Usta müzisyen hayatını kaybetti
Grup Gündoğarken, Nikiforos Metaxas

Grup Gündoğarken'le birçok ortak çalışma yapan Yunanlı müzisyen Nikiforos Metaxas hayatını kaybetti. Heybeliada İlm-i  Musikî Derneği’nin kurulmasında öncü olan Yunanlı müzisyenin ölüm  haberini, Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay Twitter adresinden  duyurdu. Akay, ‘Türkiye'de yaşayan usta müzisyen Nikiforos Metaxas, tedavi gördüğü Süreyya Paşa Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Grup  Gündoğarken’in en iyi çıkış yaptığı albümlerde büyük emeği olan ve  Heybeliada âşığı sanatçının sevenlerine başsağlığı dilerim.’ yazarak Metaxas’ın bir fotoğrafını paylaştı.
Nikiforos Metaxas kimdir?
Yunanlı müzisyen Nikiforos Metaxas uzun yıllardır Türkiye'de yaşıyordu.  1988 yılında Grup Gündoğarken’le çalışmaya başladı. Bu ortaklıktan “Mest  of Gündoğarken” albümü çıktı. Gündoğarken ile Metaxas’ın çok sayıda
çalışmaları oldu. Bosphorus adlı grubuyla müzik yapan Metaxas, Yunanlı  sanatçı Vassiliki Papageorgiou ile Türk ve Yunan müzisyenlerden oluşan  “Anadolu Feneri” adlı bir grup kurmuştu. Ayrıca Nedim Hazar’ın  yönetmenliğinde çekilen “Adalar Biziz” filminde Nikiforos Metaxas’a özel  bir bölüm ayrılmıştı. Bu filmde Metaxas tarihi Rum İlkokulu’nda  açılmasını istediği müzik akademisini anlatıyordu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...