Tgrt Haber
17 Şubat 2018 09:04

Vartolu'ya görülmemiş ceza

RTÜK, ekranların fenomen karakteri Vartolu'nun küfür içeren ve 'bip'lenerek ekrana getirilen görüntülerinin internette sansürsüz yayınlandığı gerekçesiyle görülmemiş bir ceza kesti

Vartolu'ya görülmemiş ceza
vartolu,,çukur,

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, internet yayınını gerekçe göstererek ekranların en sevilen dizi karakteri Vartolu Sadettin’e ceza kesti. Cezaya, 'Çukur'da Vartolu Sadettin karakterinin televizyonda 'bip'lenerek ekrana getirilen bazı argo konuşmaları ve küfürlü ifadelerinin internette sansürsüz yayınlanması gerekçe gösterildi.

Kurul kararında, “Söz konusu ifadeler yayında bip’lenmiş bir şekilde ekrana yansımasına karşın, Show TV’nin resmi internet sitesinde yer alan dizinin sansürsüz bölümlerinde küfür niteliğinde ifadeler ‘bip’lenmeden yayınlanmaktadır” ifadelerine yer verdi. İnternet yayını üzerinden verilen ceza tepki çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...