Tgrt Haber
14 Mart 2017 15:31

“Faşist Le Pen’in, Türkiye’de başörtüsü karşıtlarından ne farkı var?”

Fransa’da başörtüsünü sokakta da yasaklayacağını ilan eden faşist Ulusal Cephe Parti’nin Lideri Marine Le Pen, Medya Kritik Programı’nda lanetlendi. Gazeteci Yazar Cem Küçük, “Bu kafa Türkiye’ye yabancı değil. Başörtülü diye GATA’ya almadığı kadının ölümüne neden olan alçak adamla, Le Pen’in ne farkı var?” diye sordu.

“Faşist Le Pen’in, Türkiye’de başörtüsü karşıtlarından ne farkı var?”
medya kritik,

Marine Le Pen’in sokakta dolaşacak hahamların, papazların ve rahibelerin kıyafetlerine karışmayacağını, düşmanlıklarının Müslümanlara olduğunu belirten Gazeteci Yazar Cem Küçük, bu kafanın Türkiye’ye yabancı olmadığını söyledi. Küçük, “Bu kafanın, başörtülü diye GATA’ya almayarak ölümüne neden olan o alçak adamla ne farkı var? Genelkurmay’da, orduda başörtüsünü içime sindiremiyorum diyen alçakla ne farkı var? Kamuda başörtüsü serbest olmasın diyenin ne farkı var? Al işte o da faşist, bu da faşist” dedi. Küçük, Marine Le Pen’in Türkiye’de başörtüsünün yasaklanması için uğraşanlardan Nur Sertel’i, Kemal Alemdaroğlu’nu aramasını ve akıl almasını da istedi.

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, Le Pen’in iktidara gelip başörtüsünü yasaklaması halinde 500 bin başörtülü kadını ve aileleriyle 2-3 milyon insanı ne yapacağını sordu. Uğur, “Ben içimizdeki Hollandalıların ve içimizdeki Fransızların Le Pen’le mutlu mesut yaşayacaklarına inanıyorum” dedi. Avrupa’da faşizmin ayak seslerinin arttığını kaydeden Uğur, “Gelen tehlikenin farkında mıyız bilemiyorum. Avrupa’da faşizm geliyor. Adım adım geliyor. Tarihi bilenler hatırlasın. Hitler de, Mussolini de böyle yükselmişti” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...