Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2017 15:19

“Levent Gültekin hakkında savcılar harekete geçmeli”

Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz sırasında Türkiye’yi ve Türk bakanları aşağılayan Gazeteci Yorumcu Levent Gültekin ile, Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’ın bugünkü köşe yazısı Medya Kritik Programı’nda tartışıldı. Levent Gültekin’in attığı iğrenç tweetler konusunda savcıları göreve çağıran Gazeteci Yazar Cem Küçük, “Bu adam nefret suçu işliyor” dedi.

“Levent Gültekin hakkında savcılar harekete geçmeli”
medya kritik,

Levent Gültekin’in diplomatik savaşta olduğumuz Hollanda’yı tuttuğunu kaydeden Cem Küçük, “Bu TCK’ya göre suçtur. Savcılar derhal harekete geçmeli” dedi. Atılan tweetlerin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı hedef aldığını belirten Küçük, “Sayın bakanlar, sizlerde harekete geçmelisiniz” diye konuştu.

Programda Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’ın bugünkü köşe yazısını da ele alan Cem Küçük, “Bugüne kadar Ahmet Hakan’ın çok aşağılık yazıları oldu. Ama ben bundan daha aşağılık bir yazısını bu süreçte hatırlamıyorum” dedi.

Ahmet Hakan’a, “Hayır’a çalışıyorsun. Bunu saklamana gerek yok” diye seslenen Cem Küçük, “Ben bugünkü yazıyı milletimize havale ediyorum. Kalkıp, Hollanda ile yaşanan krizi, referandumda ‘Evet’ çıksın diye planlandığını söylemek, dünyanın her yerinde aşağılık ve rezilce bir tavırdır” diye konuştu.

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, Levent Gültekin’in attığı tweetleri aşağılık ve ırkçı olarak niteledi. Ahmet Hakan’ın yazısının da aynı üslup da olduğunu kaydeden Fuat Uğur, şunları söyledi:

“Türkiye 3 seçimdir yurtdışındaki vatandaşlarına oy kullandırtıyor. Oralarda seçim propagandası yapıyor. Hollanda şimdi ilk defa durup dururken karşı çıkıyorsa, kendi TV’leri ve gazeteleri yoluyla Türkçe ‘Hayır’ kampanyaları yürütüyorsa, bunun arkasında farklı bir neden vardır. Sadece ve sadece Hollanda’daki seçime bağlı bir tavır olmadığını idrak etmek lazım. idrak ediyor da çarpıtıyor. Karşılıklı bir tiyatro olduğunu ima ediyor. Levent Gültekin’in attığı tweetlerle Ahmet Hakan’ın yazısının ne farkı var?”   

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...