Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2015 06:25

30 Mayıs 2015 gazete manşetleri

Türkiye Gazetesi, 17-25 Aralık'ta darbe girişimde bulunan Paralel Yapı'nın finans kaynaklarından Bank Asya'nın yönetiminin resmen devlete geçtiğini "Bank Asya TMSF'de" manşetiyle duyurdu.

30 Mayıs 2015 gazete manşetleri
gazete manşetleri, günün manşetleri

Paralel Yapı'nın para trafiğinde önemli bir yeri olan Bank Asya'nın İstanbul'daki genel merkezi dahil bir çok merkezine 3 Şubat 2015'te polis baskını yapılmıştı. BDDK aynı gün, bankanın yönetim kurulunu belirleyen yüzde 40'lık imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün TMSF tarafından kullanılmasına karar vermişti. BDDK, bankanın söz konusu hissesini dün TMSF'ye devretti. Kurul, "Kurul, Bank Asya'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, devri veya satış amacıyla TMSF'ye devredilmesine karar verilmiştir" açıklamasıyla yaptı.
Devir işlemlerinde "Faaliyetine devamının mali sistemin güven ve istikrar bakımından tehlike arz ettiğinin ortaya çıkması" maddesi işletildi.

TÜM GAZETELER İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...