Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ekim 2014 11:46

İşte ekrana veda edecek olan diziler...

Ekranlarda yeni sezon 15'i yeni yapım, 36 diziyle başladı. Ancak hiç biri zirve yapamadı. İşte her an sona erebilecek olan diziler...

İşte ekrana veda edecek olan diziler...
bugünün saraylısı, kadim dostum, kurt seyit ve şura, benim adım gültepe, bana artık hicran de,

Vatan gazetesinden Oya Doğan'ın yazısına göre şu diziler her an sona erebilir;  Bugünün Saraylısı, Bana Artık Hicran De, Benim Adım Gültepe, Ah Neriman, Kalp Hırsızı, Kurt Seyit ve Şura, Aşktan Kaçılmaz, Kadim Dostum, Yedikule Hayat Yokuşu ve Hayat Ağacı.
Bu eylül sezonu öylesine hızlı, sert, acımasız başladı ki, hangi dizi start verdi, hangisi son buluyor anlayamaz hale geldik. Ağustos sonundan bugüne kadar 15 yeni dizi yayın hayatına başladı. Ancak yeni başlayan diziler arasında gün birincisi olarak hiçbir yapım zirveye oturamadı. Üstelik bu hafta sonuna kadar 4 yeni dizi daha başlayacak. Arkada bekleyen onlarca yapım daha var. Fakat ekranın bu sezon tahammülü yok. Olmadı mı, yenisi gelsin deniliyor. Gelelim, reytingleriyle varlık gösteremeyen ve kanalına para kazandıramayan topun ağzındaki dizilere… Öncelikle Show TV'yle başlayalım. Perran Kutman, Sezin Akbaşoğulları, Ahmet Rıfat Şungar ve Avni Yalçın'ın başrolleri paylaştığı Ah Neriman pazartesi akşamında ne yazık ki varlık gösteremedi. Üçüncü bölümü bayramın ikinci günü yani pazar ekrana geldi. Ancak reytingler kötü gidiyor. Bu pazar dördüncü bölümüyle ekrana gelecek. Sonuç değişmezse yayından kaldırılma şansı çok yüksek.
Bugünün Saraylısı bitiyor mu?
Atv'de de durum pek parlak değil. Kanal yoluna Karadayı, Kara Para aşk, Bugünün Saraylısı, Diğer Yarım, Kaçak dizileriyle devam ederken Kalp Hırsızı dizisini başlattı. Bugün Üç Arkadaş, yarın Beyaz Karanfil start verecek. Önümüzdeki haftalarda Kertenkele yarışa katılıyor. Yeni başlayan dizilerden Kalp Hırsızı her hafta kan kaybediyor. O nedenle ekranda devam şansı çok yüksek görünmüyor. ATV'nin diğer topun ağzındaki dizisi Bugünün Saraylısı. Yeni sezonuna kötü başlayan ve her hafta daha fazla reyting kaybeden dizinin yakında final yapacağı konuşulmaya başlandı bile. Diğer Yarım, Beyaz Karanfil'in cumaya gelmesiyle PT2'ye yani 22.30 sonrasına alındı. Bu hafta yayın yok. Haftaya ciddi bir varlık gösteremezse onun da şansı zayıf görünüyor.
Hicran bitti, Gültepe bekleyişte
Kanal D, şüphesiz bu sezonun en tahammülsüz kanalı. O kadar çok dizi aldı ki, ilk iki bölüm reyting sonuçlarından memnun olmazsa arkada bekleyen dizileri yayına sokuyor. İlk yayından kaldırdığı dizisi Bana Artık Hicran De. Dizinin akıbetine üçüncü bölümde karar verildi. Bu pazar 22.30'da dördüncü ve son bölümüyle ekrana gelecek. Kanalın ne yapacağına karar veremediği ikinci dizisi Benim Adım Gültepe. Çarşamba ekrana gelen dizinin yerine dün Hayat Yolunda dizisini koydu. Çekimler devam ediyor ama henüz dizinin yeri belli değil. Bu da 6'ncı bölüm sonucundan memnun olmazsa yayından kaldırılacağının en büyük göstergesi. Zaten pazar Urfalıyım Ezelden'i başlatıyor. Daha bu ay başlamayı bekleyen Şeref Meselesi, yalan dünya, Ankara'nın Dikmeni ve Poyraz Karayel var. Bu diziler için bu haftanın reyting sonuçları hangi dizilerden vazgeçeceğini gösterecek.
Kadim Dostum ortalama düşürüyor
Star TV'ye gelirsek, Kurt Seyit ve Şura başladığından beri bir türlü tutturulamadı. Salı akşamı Tüm Kişiler'de 33'üncü oldu. Bundan sonra perşembe akşamları PT2'de yani 22.30'dan sonra ekrana gelecek ama devam şansı az görünüyor. Çünkü kanalın ortalamasını ciddi anlamda düşürüyor. Aşktan Kaçılmaz başladı başlayalı adından bile söz ettiremedi. Onun da çok yakında yayından kaldırıldığını duyarız. fox tv bu sezonun sürpriz kanalı. Eylül ayının Tüm Kişiler'de Prime Time birincisi oldu. Ancak kanalın sadece bir dizisi ortalamasını ciddi anlamda düşürüyor. Kadim Dostum, pazartesi başladı, çarşambaya alındı. Fakat varlık gösteremiyor. Önümüzdeki hafta reytingleri yükselmezse topun ağzında görünüyor.
TRT 1 6 bölüm anlaşma yaptı
TRT 1'de kaç reyting alırsa alsın devam eder algısı var ama kulağıma gelen duyumlara göre her diziyle sadece 6 bölüm anlaşma imzalanmış. O nedenle reytinglerde var olamayan Yedikule Hayat Yokuşu ve Hayat Ağacı dizilerinin bu reytinglerle şansı yüksek görünmüyor. Sonuç olarak, sezona 36 diziyle başladık. 15 tanesi yeni yapımdı. Ama 11 tane dizi topun ağzında bekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...