Tgrt Haber
11 Nisan 2017 16:54

''Bu çarpıtmayı Sözcü hep yapıyor''

Medya Kritik'in bugünkü bölümünde İsmail Saymaz’ın dün Hürriyet Gazetesi'nin 1. sayfasında “Bir cümleyle 19 yıllık fark” başlığıyla yayımlanan haberi gündeme geldi.

''Bu çarpıtmayı Sözcü hep yapıyor''
medya kritik,sözcü gazetesi,

Saymaz, yaptığı haberde engelli bir mağdur ile ilgili iki ayrı tecavüz davasında aynı Adli Tıp Kurulu'nun verdiği iki farklı rapor, bir sanığa 19 yıl hapis cezası verilmesine, diğerinin ise beraatine neden olduğunu iddia etmişti. Gerçek ise adli tıp kurumunun basın açıklaması ile gün yüzüne çıkmıştı. Açıklamada İsmail Saymaz imzalı haberin gerçeği yansıtmadığı, raporlarda aynı tanıların konularak aynı sonuçların verildiği ve raporda çelişen herhangi bir hususun mevcut olmadığı vurgulanmıştı. İsmail Saymaz hakkında konuşan Gazeteci Yazar Cem Küçük, ''Kadri Gürsel, Can Dündar, Tolga Tanış bu isimler neredeyse İsmail Saymaz'da oraya gidecektir. Zaten bir yere çıkamıyor. Zavallı bir tip'' açıklamasında bulundu.

Referandum öncesi farklı bir yayın politikası izlediklerini belirten Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, ''Bu tarz haberlerle Türkiye'nin zayıf noktasını yakalamışlar alabildiğine istismar etmeye çalışıyorlar'' diye konuştu.

Hayır cephesinin gazetesi Sözcü'nün ilk sayfasında "571 seçmeni olan Lüksemburg'da 9729 oy kullanıldı" başlıklı yalan haberine de değinen Küçük, ''Sizde beyin yok mu, akıl yok mu? Avrupa'da yaşayanlar, diyelim ki Fransa'da ikamet ediyorsunuz, Belçika'da, Almanya'da Viyana'da, Londra'da oy kullanabilirsin. Bu haber iğrenç bir çarpıtmadır'' diye konuştu.

Sözcü gazetesinin çirkin manşeti hakkında konuşan Uğur, ''Bu alçaklığı, çarpıtmayı, ahlaksızlığı Sözcü gazetesi hep yapıyor'' şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...