Tgrt Haber
16 Nisan 2017 17:41

Canlı seçim sonuçları | Evet mi hayır mı çıkacak? | 2017 seçim sonuçları sayfası!

Canlı seçim sonuçları, Evet mi hayır mı çıkacak?, 2017 seçim sonuçları sayfası! Türkiye genelinde referandum sonuçları için büyük bir heyecanlı bekleyiş başladı.Referandum sonucuna göre evet mi, hayır mı çıkacak? 2017 seçim sonuçları il il, ilçe ilçe bu başlık altından an be an takip ederek anlık oy oranlarını haberimizden takip edebilirsiniz.

Canlı seçim sonuçları | Evet mi hayır mı çıkacak? | 2017 seçim sonuçları sayfası!
seçim sonuçları,ysk,seçim,canlı seçim sonuçları,referandum sonuçları, evet hayır oranları kaç oldu,

Canlı seçim sonuçları, Evet mi hayır mı çıkacak? 2017 seçim sonuçları sayfası! Aylardır beklenen tarihi gün geldi ve çattı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş sandık başına giderek oylarını kullandı. Son dakika gelen haberlere göre ise tüm sandıklar kapandı. Referandum sonuçları için nefesler tutulurken ilk sonuçların gelmesi bekleniyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun yayın yasağını kaldırmasının hemen ardından il il seçim sonuçları tgrthaber.com.tr adresinde olacak. 2017 referandum sonuçları anlık oy oranları ile bu başlık altında. İşte tüm detaylar...

T.C. Yüksek Seçim Kurulu, Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyeden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan karma egemen üst yargı mercidir. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylamasında, oy kullanırken, dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin bir duyuru yayımladı. YSK'nın resmi internet sitesinden geçerli ve geçersiz sayılacak oy pusulası örnekleri paylaşılırken, tercih mührünün nasıl kullanılacağının yanı sıra zarf ve pusulular üzerinde hangi mühürlerin olacağı bilgisi de verildi.

İL İL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

YSK Başkanı'ndan son dakika açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Hatay Reyhanlı'da 'tercih' yerine 'evet' yazılı mühür kullanılarak oy verilmesine ilişkin, "O oyların da geçerli kabul edilmesine karar verdik" açıklamasını yaptı. Güven, yaptığı yazılı açıklamada, "Oy pusulalarının arkasına basılması gereken YSK mühürlerinin ön tarafa basılmasına ilişkin olarak da, pusulaların geçerli olmasına karar verdik" diye kaydetti.

16 Nisan seçim sonuçları, referandum sonuçları, yeni anayasa referandum sonuçları ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, oyunu Samsun'da kullandı.

Karaaslan, Atakum ilçesindeki özel bir okula oy kullanmaya çocukları 2,5 yaşındaki Sare, 6 yaşındaki Yiğit ve eşi Direnç Karaaslan ile geldi. Bir süre sandık görevlileri ve vatandaşlarla sohbet eden Karaaslan, daha sonra 1188 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Karaaslan'ın oy pusulasını koyduğu zarfı sandığa çocukları attı.

Karaaslan, büyük bir gün yaşandığını belirterek, "16 Nisan, Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli bir tarih. Sandıklar önümüze geldi. Artık söz milletin olduğu gibi karar da milletin. İnşallah ülkemizin güçlü ve istikrarlı yarınları için en güzel sonuç çıkacak." dedi.

16 NİSAN 2016 REFERANDUMUNDAN NOTLAR:

- Oy verme işlemi tamamlandı, bütün sandıklar kapandı.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da, Başbakan Yıldırım İzmir'de oy kullandı..

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye bu akşam sandıklar açılınca inşallah beklenen tercihini yaparak, geleceğe yürüyecektir.

- Başbakan Binali Yıldırım: Sonuç başımızın tacıdır. Milletimizin verdiği karar en güzel karardır.

- Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli Ankara'da oy kullandı.

- Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin kaderini oyluyoruz.

- Bahçeli: Türkiye'de siyaset gelecekle ilgili yeni bir yapılanmaya doğru gidecektir. Herkesin bu katılımı yüksek tutarak, tercihini belirlemesi hepimizin yararına olacaktır.

- Enerji Bakanlığı'nda enerji kesintilerini takip merkezi kuruldu.

- Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Yabanardı köyünde sandıkların kurulduğu köy okulunun bahçesinde akraba iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldü.

- AK Parti Muradiye ilçe başkanı İbrahim Vanlı'nın konvoyuna PKK'lılarca saldırı düzenlendi. Saldırıda Vanlı'nın güvenlik korucusu olan yeğeni Adnan Vanlı şehit oldu.

- Van'da ekipler sağlık sorunları nedeniyle oy kullanmak için başvuran yaklaşık 500 hastayı ambulans ve servislerle kayıtlarını bulunduğu okullara götürdü.

- Referandumda 55 milyon 319 bin 222 seçmen 166 bin 579 sandıkta oy kullanma hakkına sahip. Bu rakamın 1 milyon 269 bin 282'sini oy verme gününe kadar 18 yaşını dolduran yeni seçmenler oluşturdu.

- YSK Başkanı: Tercih mührü yerine evet mührünün basıldığı oy pusulaları da geçerli.. Sandık kurullarınca arka yüzleri mühürlenen pusulalar da geçerli

Gaziantep

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Parti seçiminden öte Türkiye'nin kaderiyle ilgili bir seçim, güçlü bir katılım olacaktır." dedi.
Merkez Şehitkamil ilçesindeki Batıkent Mehmet Eruslu İlkokuluna eşi İlknur ve oğlu Ali Hamza ile gelen Gül, "1069" numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Okuldaki sandık görevlilerine başarılar dileyen Gül, oy kullanmak üzere gelen vatandaşlarla da sohbet etti.
Abdulhamit Gül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sandıktan çıkacak sonuçtan Türkiye'nin kazanacağını söyledi.
Katılımın şu an için yüksek olduğuna değinen Gül, "Çok iyi katılımın olacağına inanıyorum. Çünkü bir parti seçiminden öte Türkiye'nin kaderiyle ilgili bir seçim, güçlü bir katılım olacaktır." şeklinde konuştu.

Bitlis

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Söz de karar da milletindir ama bu referandum ülkemiz için çok iyi olacak. Bu referandumla tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vereceğiz." dedi.
Demiröz, beraberindeki partililerle Şems-i Bitlis İlkokuluna giderek seçim görevlileri ve vatandaşlarla tokalaşıp bir süre sohbet etti.
Ardından 1068 nolu sandıkta oyunu kullanan Demiröz, referandumun ülke için hayırlı olması dileğinde bulundu.
Demiröz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi bayramına katılarak sabahın erken saatlerinde vatandaşlık görevini yerine getirdiğini söyledi.
Halk oylamasının Türkiye'ye, millete ve İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Demiröz, "Söz de karar da milletindir ama bu referandum ülkemiz için çok iyi olacak. Bu referandumla tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vereceğiz. Referandumla Türkiye'de her şey eskisinden daha iyi olacak." diye konuştu.

Sakarya

Sakarya, Bolu, Düzce, Kocaeli,Zonguldak, Karabük ve Bartın'da seçmenler, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için saat 08.00'den itibaren sandık başına gitti.
Sabah erken saatlerde okullara gelen sandık başkanı ve görevlileri, hazırlıkları tamamladı. Bazı okullarda vatandaşlar, sandık başında kuyruk oluşturdu.


- Sakarya
Sakarya'da oy kullanılacak okullarda güvenlik için üst düzey önlemler alındı.
Vatandaşların, oy verme saati öncesinde okullarda hazır bulundukları görüldü. Sabah saatlerinde oy kullanacakları okullara gelen vatandaşlar, okul önlerinde yoğunluk oluşturdu.
Serdivan Zübeyde Hanım Ortaokulunda oyunu kullanan vatandaşlardan Mustafa Şendoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah okula gelip oylarını kullandıklarını belirterek, "Hayırlısı neyse o olsun. Sistem değişikliği, inşallah vatana, millete güzel olacak. Bundan sonra göreceğiz, hepsi belli olacak." diye konuştu.
62 yaşındaki Emine Şendoğan ise rahatsız olmasına rağmen oy kullanmaya geldiğini vurgulayarak, "Ondan (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) memnunuz. Allah millete, devlete hayırlı etsin." dedi.
- Kocaeli
Kocaeli'de sandıkların kurulduğu bölgelerde 2 bin 848 güvenlik personeli görev yapıyor.
89 yaşındaki Kore gazisi Durdu Yaman, oğlunun yardımıyla Kocaeli Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gelerek oyunu kullandı.
Yaman'ın oğlu Ertuğrul Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, babasının da ülkenin geleceği için önemli olan halk oylamasında vatandaşlık görevini yerine getirdiğini kaydetti.
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yürüme engelli Mehmet Özcan (77) da akülü aracıyla oy kullanacağı sınıfa gelerek, yakınlarının yardımıyla oy kullandı.
Zonguldak'ta da İtfaiye Müdürlüğünde kurulan iki sandıkta vatandaşlar oy kullandı. İtfaiye araçları arasında oylarını sandıklara atan vatandaşlar, ilginç görüntüler oluşturdu.


- 7 ilde 3 milyon 239 bin 32 seçmen oy kullanacak
Sakarya'da 689 bin 537 seçmen 2 bin 46 sandıkta, Kocaeli'de 1 milyon 301 bin 394 seçmen 3 bin 494 sandıkta, Bolu'da 221 bin 297 seçmen 936 sandıkta, Düzce'de 261 bin 762 seçmen 858 sandıkta, Zonguldak'ta 447 bin 591 seçmen bin 433 sandıkta, Bartın'da 144 bin 809 seçmen 525 sandıkta, Karabük'te 172 bin 642 seçmen 675 sandıkta oy kullanacak.

Manisa

Manisa'nın Demirci ilçesinde 12 seçmeni bulunan Kayranokçular Mahallesi'nde oy kullanma işlemi tamamlandı.
Demirci ile Gördes ilçeleri arasında Demirci ilçesine 25 kilometre mesafede bulunan toplam 18 nüfuslu Kayranokçular Mahallesi'ndeki 12 seçmen, sadık başına gitti.


- 12 dakika sürdü
Sandık başına gelen 12 seçmen saat 08.00'den itibaren oylarını kullandı. Sadece 12 dakika süren oy verme işleminin ardından sandık kapandı.
Mahalle sakinleri, oy kullanma işlemlerini tamamlamalarının ardından tarladaki işlerini yapmaya gitti.
Köyün en yaşlı seçmeni 73 yaşındaki Mahalle muhtarı Ahmet Ali Yiğit, en genç seçmeni ise 29 yaşındaki yeğeni Veli Yiğit oldu.
Muhtar Ahmet Ali Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Kasım milletvekili genel seçiminde seçmen sayısının 18 olduğunu belirterek, "Büyükşehir olduktan sonra mahalleye dönen köyümüz 18 nüfustan ibaret. Bu seçimde 12'ye düştü. Bizde demokratik hakkımız olarak oylarımızı mahalle sakinlerimiz ile kullandık. Şimdi arazi işlemlerimize bakmak üzere tarlamıza gideceğiz." dedi.

Mahallede oy kullanan en genç seçmen olan Veli Yiğit ise 12 dakikada seçim işlemlerini tamamladıklarına işaret ederek, akşam saat 17.00'de sandığın açılmasını bekleyeceklerini kaydetti.

Elazığ - Bingöl

Elazığ ve Bingöl'de engelli, yaşlı ve hastaların oy kullanması sağlanıyor.
Anayasa değişikliği için oy verme işleminin 07.00'de başladığı illerden Elazığ'da oy verme işlemi sürerken, Elazığ Belediyesi ve Kamu Hastaneleri Birliği 153 Beyaz Masaya talepte bulunan engelli, yaşlı ve hastaları araçlarla sandığa taşıyor.
Vatandaşın oy kullanma hakkını yeri getirmesi için sunulan hizmet kapsamında 112 Acil Sağlık Destek Hattı ve Elazığ Belediyesi 153 Beyaz Masayı arayan yaklaşık 200 engelli, yaşlı ve hastayı sandıklara götürüyor.
Bu kapsamda Elazığ Belediyesini arayarak destek isteyen yürüme engelli 82 yaşındaki İrfan Nalkıran, özel engelli minibüsü ile Sürsürü Mahallesi'ndeki evinden alınarak Aziz Gül Orta Okuluna taşındı. Oyunu kullanan Nalkıran, yaklaşık 40 yıldır yürüyemediğini ve çoğu seçimlerde de benzeri hizmetler olmadığı için oy kullanamadığını dile getirdi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmayı beklediğini kaydeden Nalkıran, verilen hizmetten dolayı yetkililere teşekkür etti.


- Bingöl
Sağlık Bakanlığı, evde sağlık hizmeti alan hasta vatandaşların oy kullanması için "Hastayım oyumu kullanıyorum" sloganıyla sandık merkezlerine taşıyor.
Bingöl'de Mirzan Mahallesi'nde ayağındaki kırıktan dolayı evde sağlık hizmeti gören 68 yaşındaki Leyla Burakgazi, seçimde oy kullanma isteğini İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki Evde Bakım Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'ne iletti.
Bunun üzerine sağlık hizmeti görevlileri tarafından ambulansla evinden alınan Burakgazi, Yavus Selim İlkokulu'ndaki 1080 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
Oyunu kullandıktan sonra evine bırakılan Burakgazi AA muhabirine, hasta olmasına rağmen oyunu kullanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, uygulamayı başlatanlara teşekkür etti.
Burakgazi, "Beni oy kullanmaya götürdüler, oyumu da attım. Zahmet çektiler, teşekkür ediyorum sağlık ekibine ve uygulamayı başlatanlara." diye konuştu.
Bingöl'de evde sağlık hizmeti alan 786 vatandaştan şimdiye kadar 83 kişi, Sağlık Bakanlığı'nın 444 38 33 numaralı telefonundan arayarak oy kullanma talebinde bulundu.

Bursa

Anayasa değişikliği için oy verme işleminin 08.00'de başladığı illerden Bursa, Eskişehir, Yalova ve Bilecik'te seçmenler sıraya girdi.
Kentin 17 ilçesindeki okullarda kurulan sandıklardaki görevliler, sabah erken saatlerde görev yapacakları okullara giderek hazırlıklarını yaptı. Sandık görevlileri, oy kullanma işlemleri öncesinde zarf, tercih mührü ve pusulaları hazırladı.
Saat 08.00 itibarıyla vatandaşların okullara girişine izin verildi. Listelerden isimlerini kontrol eden ve daha sonra sandık görevlilerine nüfus cüzdanlarını ibraz ederek oy pusulalarını alan vatandaşlar, hazırlanan bölüme geçerek, erken saatlerden itibaren oy kullanmaya başladı.

- Eskişehir
Anayasa değişikliği halk oylaması için Eskişehir'de vatandaşlar sandık başına giderek oy kullanmaya başladı.
İl genelindeki 14 ilçedeki okullarda kurulan sandıklardaki görevliler, görev yapacakları okullara giderek hazırlıklarını yaptı.
Sandık görevlileri, oy kullanma işlemleri öncesinde zarf, tercih mührü ve pusulaları hazırladı. Hazırlıklarının ardından saat 08.00 itibarıyla vatandaşların okullara girişine izin verildi.

Sandık görevlilerine nüfus cüzdanlarını ibraz ederek oy pusulalarını alan vatandaşlar, hazırlanan bölüme geçerek, oy kullanmaya başladı.

Bu arada, Deliklitaş Mahallesi Muhtarı Hüsnü Petek, torunu Hüsnü Sina Petek (7) ile benzer elbiseleri giyerek oy kullanma işlemini gerçekleştirdi.

Cezaevleri dahil bin 912 sandıkta 636 bin 61 seçmen 17.00'ye kadar oy kullanacak.

- Bilecik
Bilecik'te, halk oylamasında oy kullanma işlemleri öncesinde sandık başında görevliler, ''üye yemini'' ederek görevlerine başladı.
Oy kullanma merkezleri olan okullarda sandık başkanı tarafından oluşturulan sandık kurulunun yemininin ardından oy verme işlemi başladı.
Sandık başkanı, ''Hiçbir tesir altında kalkmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre, dosdoğru yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim.'' diye yemin etti.
Yemin töreninin ardından sandık başına geçen vatandaşlar, oylarını kullanmaya başladı.

- Yalova
Yalova'da seçmenler, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için 08.00 itibariyle sandık başına gitti.
Kenttin 6 ilçesinde kurulan 463 sandıktaki görevliler sabahın erken saatlerinde okullarına giderek hazırlıklarını yaptı. Sandık görevlileri oy kullanma işlemleri öncesinde zarf, tercih mührü ve pusulaları hazırladı. Yalova merkezde bulunan Atatürk İlkokulu önünde saat 08.00 öncesinde sıraya giren vatandaşlar, kapıların açılmasıyla oy kullanma işlemlerini gerçekleştirdi.
Okulda görev yapan Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı ve Süleymanbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Kandemir, sabahın erken saatleri itibariyle katılımın yoğun olduğunu söyledi. Kandemir, muhtarlar olarak seçmenlere oy kullanacakları yer konusunda yardımcı olduklarını belirtti.
Öte yandan 93 yaşındaki Emine Erus da sabahın erken saatlerinde Atatürk İlkokulu’na giderek oy kulananlar arasındaydı.

Canlı seçim sonuçları, Evet mi hayır mı çıkacak? 2017 seçim sonuçları sayfası! Aylardır beklenen tarihi gün geldi ve çattı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş sandık başına giderek oylarını kullandı. Son dakika gelen haberlere göre ise tüm sandıklar kapandı. Referandum sonuçları için nefesler tutulurken ilk sonuçların gelmesi bekleniyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun yayın yasağını kaldırmasının hemen ardından il il seçim sonuçları tgrthaber.com.tr adresinde olacak. 2017 referandum sonuçları anlık oy oranları ile bu başlık altında. İşte tüm detaylar...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...