Tgrt Haber
18 May 2017 14:29

Cem Küçük: Gezi'yi FETÖ başlattı, Tayyip Bey olmasa bitmezdi

TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Medya Kritik programında Akşam Gazetesi'nde yayınlanan Darbeci Albay'dan 4 yıl sonra gelen Gezi Parkı ile ilgili FETÖ itirafı haberi konuşuldu.

Cem Küçük: Gezi'yi FETÖ başlattı, Tayyip Bey olmasa bitmezdi
gezi, fetö, itiraf, albay, akşam gazetesi, cem küçük, fuat uğur,

Akşam Gazetesi'nde yayınlanan Darbeci Albay'ın 4 yıl sonra 'Gezi'nin arkasında bizimkiler vardı' başlıklı yayınlanan itirafı konuşuldu. Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur ve Gazeteci Yazar Cem Küçük, yıllar sonra gelen çarpıcı itiraf hakkında kritik açıklamalar yaptılar.

"ÜLKEDE BİR TRAVMA OLARAK DURDU"

Gazeteci Yazar Cem Küçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; Bu bir itiraf, ben tebrik ediyorum. Etkin pişmanlıktan yararlanan Albay İstihbaratçı. Gezi'ye giden 1 milyon, 2 milyon insanı ayırmak lazım. Türkiye'nin genelinde bu rakamlar vardı. Taksim'de bir kaç kere gittim bende, köprüden yürünen günü hatırlıyorum ben. O insanların hepsi FETÖ'cü değil, onlar 'Biz bu hükümetten memnun değiliz' diye düşünceleri olan insanlardı. Ben rasyonel bir şey söylüyorum, Gezi'de bir lider olsaydı, toplumun inandığı başka bir durum olurdu. Diyor ki 2003 Ağustos, 2004 dönemlerinde biz bunu iyice gerdik, kaos ortamı devam edecek, meydana çıkan STK'lara destek verilecek ve 17-25 Aralık'ta bu hükümeti yıkacaktık' diyor ve yüzde 100 doğru söylüyor bence. O çadırlar yakılmasa, bu kadar sert müdahale olmasa bu işler bu kadar yürümeyecekti. 3 bin 5 bin kişilik polis bakın ülkeyi nasıl gerdi ve ülkede bir travma olarak durdu.

Hükümeti yıkmak istediler, ülkeyi değiştirmek istediler. Köprüden yürüyenler, oradan buradan gelenler bir sürü şeyler oldu. Trabzon'da ben 50-60 bin kişi gördüm diyor arkadaşım, Kral Arthur filmindeki gibi 2 bin kişilik güç 20 bin kişiyi yenebiliyor bu yüzden söylüyorum bunları' dedi.

"BU SAYILAR HER ZAMAN ABARTILIYOR"

Fuat Uğur ise şöyle devam etti; Bu sayıların büyüsüne kapılmayalım, bu sayılar her zaman abartılıyor. Cumhuriyet mitinginde 3 milyon kişi var denildi, statta 60 bin kişi vardı. Statta ve meydanda toplasan 250 bin kişi var denildi ve kapandı. Gezi'de Türkiye'nin bütün insanları bu hükümeti devirmek için sokaklara çıkmış gibi bir hava veriliyor, böyle bir şey yok' dedi. Dinamik güç ile karşıdaki dağınık güçleri alt edebilme imkanın vardır' dedi.

"TAYYİP BEY OLMASA NE OLURDU?"

Cem Küçük ise şöyle devam etti; Tayyip Bey lider olmasa ne olurdu Gezi'de? Bu konuyu düşün. Neler olurdu? Neticede Cumhuriyet mitingleri askerin bir kesiminin o dönemin hükümetini devirmek için bir olaydı 2007'de. Gezi olayında polisin şiddetine çok büyük tepki vardı, o da FETÖ'cü polislerin başarısıydı. Kriminal zekasını da görelim FETÖ'nün hepsini nasıl birbirine bağlantılı yapıyorlar. O zaman FETÖ'cü polis şiddetine herkesin itiraz etmesi gerekirdi. Tayyip Bey olmasaydı o zaman bu Gezi çok farklı olabilirdi' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...