Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Haziran 2017 15:46

Damatların tahliyesinden amaç Kadri Gürselleri serbest bıraktırmak

Fuat Uğur ve Cem Küçük, "FETÖ'nün medya yapılanması" davasındaki tahliye kararları Medya Kritik'te konuşuldu.

Damatların tahliyesinden amaç Kadri Gürselleri serbest bıraktırmak
cem küçük,

Bir takım FETÖ'cülerin masum olduğu algısı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, '' Vicdanlarda rahatsızlık yaşatacak bir takım tutuklamalar ve tahliyeler yapılıyor. Bu tutuklama ve tahliyelerde bir takım masum insanları alıyorsun vicdanlar yaralanıyor. Diğer yandan herkesçe bilinen bir takım insanları sırf güç ilişkileri bilinen insanları delil olmadığı halde alıyorsun, ve serbest bırakıyorsun. Bazıları ise delil olduğu halde saçma sapan nedenlerden dolayı serbest bırakıyorsun. 'Gücü olan serbest kalıyor. Masum ve güçsüz olanlar suçsuz yere çürüyor' insanlarda böyle bir algı oluşturuluyor. Bu oluşturulmak istenen algının farkında olmak lazım'' diye konuştu.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyeleri hakkında konuşan Gazeteci yazar Cem Küçük, ''Kavurmacı ve Yeter'i AK Parti tutuklatmadı ya da serbest bırakmadı. Ben buna AK Parti'nin dahil olduğunu asla düşünmüyorum. Ama tepkilere bakıldığı zaman da millet bunun fatarısını AK Parti'ye kesmeye meyilli gibi. İktidarda olduğu için. Tabiki de olanların AK Parti'yle bir ilgisi yok'' dedi.

Kadri Gürsel'in, Suruç katliamı sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gelen başsağlığı telefonlarıyla ilgili Twitter hesabından “Yabancı liderlerin Türkiye’deki IŞİD terörünün bir numaralı sebebini oluşturan kişiyi arayıp Suruç için başsağlığı dilemeleri utanç verici” tweeti hakkında konuşan Küçük, ''Kadri Gürsel tam bir alçaktır. Milliyet gazetesinden bu tweeti yüzünden kovuldu. Bunda benimde payım var. Milliyet'te onlarca yazı yazdı. Gürsel, diyor ki, 'Türk devleti ve Erdoğan DEAŞ'ı destekliyor' Cumhuriyet'e geçtikten sonra da bu suçlamalara devam etti. Gürsel'i savunan herkese söylüyorum. Demek ki Gürsel'in, attığı bu tweeti meşru görüyorsunuz. Hürriyet ve Cumhuriyet'in Gürsel'i savunmasına bir şey diyemem, çünkü onların adamı. Onlarla arkadaş, normaldir. Aynı hainlik içersinde bulunuyorlar'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...