Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2017 14:47

'Darbenin önlenmesinde MİT'in katkısı büyük'

Fuat Uğur ve Cem Küçük, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin 'Darbe tartışmasında nereye geldik' başlıklı makalesi Medya Kritik'te ele alındı.

'Darbenin önlenmesinde MİT'in katkısı büyük'
mit, darbe,fuat doğu,fetö,

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Başkanı Fuat Doğu hakkında konuşan Gazeteci yazar Cem Küçük, ''10 Mart günü Süleyman Demirel, Doğu'yu yanına çağırıp bir hareketlilik olduğunu söylüyor. Doğu, herşeyi öğreniyor ve Demirel'e haber vermiyor. Mehmet Ali Birand'ın 12 Mart belgeselinde aynen şunları söylüyor. 'Askerler hazırlık içersindeydi ve müdahale edecekti. Buna kimse karşı koyamazdı. O yüzden Demirel'e haber vermedim. Ve bu konuda müsterihim. Bugün de olsa aynısını yapardım' diyor'' dedi.

'DARBENİN ERKENE ÇEKİLMESİNİN EN NEDENİ MİT'TİR'

Abdulkadir Selvi'nin iyi bir gazeteci olduğunu savunan Küçük,''Bazen iyi şeyler yazıyor, gidiyor alakasız bir şey yapıyor. MİT'i savunduğu yazılar oluyor, sonra bakıyorsunuz MİT'i eleştiriyor. Bu yazıları görünce tabiki acaba bir duyum mu alıyor diyorum, yada başka bir şey mi oluyor. Ankara'da dedikodu kazanları çok kaynar. Çok konuşulur. Darbenin en erkene çekilmesinde ve önlenmesinde aslan katkısı MİT'indir. MİT'in suçlanması bana tuhaf geliyor. Selvi, 'İhmal var' diyebilir ama MİT ve Genelkurmay 'Kasıtlı yaptı' dersen o zaman sen başka bir şeyin içindesindir'' diye konuştu.

Konu hakkında konuşan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, '' Ben bunu affedemiyorum. Saat 18:00 ve 19:00 civarında bütün havalimanlarını uçuşa kapatmışsın. Ve Cumhurbaşkanı ve Başbakanı bu konuda haberdar etmemişsin. MİT müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı için bu affedilir gibi değil. Bu kadar açık ve net söylüyorum'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...