Tgrt Haber
15 Ağustos 2017 12:19

E-Devlet KYK girişi sorgulama | TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökümü sorgulama

E-Devlet Giriş yapma Yöntemleri, Online E-devlet üzerinden E devlet KYK başvuruları, SSK sorgulamaları ve 4A SGK SSK Hizmet Dökümü Sorgulama nasıl yapılır? e-devlet şifremi unuttum, yeni şifre işlemleri nasıl yapılır? Tüm detaylı konular haberimizde.

E-Devlet KYK girişi sorgulama | TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökümü sorgulama
e devlet giriş işlemleri,e devlet kyk işlemleri,e devlet giriş,e devlet girişi nasıl yapılır,e devlet ssk sorgulama,e devlet sorgulama

SGK ve SKK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini yapmak artık çok basit. Devlet sisteminin internete bağdaştırılmasından sonra birçok işlemi internet üzerinden rahatlıkla yapmak mümkün. Miyonlarca çalışanlar için önemli bilgilerden biri olan SGK ve SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi basitçe yapılabiliyor. TC Kimlik no ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama yolları haberimizde bulunuyor.

Birçok devlet hizmetinin internet üzerinden sunulduğu günümüzde, SGK SSK hizmet dökümü sorgulama yapmak çok basit. TC Kimlik no ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemi rahatlıkla yapılabiliyor ve gerekli evraklara ulaşılabiliyor. E-Devlet sistemi vatandaşların devlet hizmetlerinden daha hızlı ve daha kolay yararlanmasını sağlayan bir sistemdir. SGK hizmet dökümünün nasıl alındığını ve SGK prim sorgulama işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiğini haberimizden detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversite kayıtları için Yüksek Öğretim Kurumu’nun verdiği iki tarih var. İnternet üzerinden kayıt başvuruları yapacak olan öğrenciler 11 Ağustos 2017 tarihinden itibaren, Üniversiteye giderek kayıt yaptıracak olanlar için süre 14 Ağustos’tan itibaren kayıtlarını yapabilecekler.

ÜNİVERSİTE E KAYIT NASIL YAPILIR?

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler (https://www.turkiye.gov.tr/) adresinde ‘e-hizmetler' bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında ilgilki tarihlerde açılacak ‘Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.

Uygulama ile söz konusu üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler isteğe bağlı olarak bildirilen tarihler arasında ‘e-Devlet' kapısı üzerinden elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi 12-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında üniversitelerine giderek şahsen kayıt da yaptırabilecekler. Elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmayacak. Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecekler.

E-DEVLET ÜNİVERSİTE KAYIT BELGELERİ VE GEREKLİ EVRAKLAR NELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından (http://kamu.turkiye.gov.tr) İnternet adresinde görülebilecektir.

ÜNİVERSİTE E-KAYITLARI ZORUNLU MU?

1. Tüm Devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen Vakıf yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkânı sunacaklardır. Elektronik kayıt ilk yerleştirme için yapılacaktır. Ek yerleştirmelerde Elektronik kayıt kullanılmayacak olup öğrencilerin, yerleştiği yükseköğretim kurumuna bizzat başvurmaları gerekmektedir.

E-KAYIT YAPTIRAMAYAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ NE OLACAK?

2. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.

3. Elektronik kayıt işlemi 2016-2017 öğretim dönemi için ÖSYM’den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir.

ÜNİVERSİTE E-KAYITLARI NE ZAMAN?

4. Elektronik kayıt 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
5. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlar gibi) dâhil edilmeyecektir.

ÜNİVERSİTE E-KAYIT GİRİŞ EKRANI e-devlet

6. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

7. Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi ekran kaydında yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak; Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığından mezuniyet bilgisi alınan öğrenciler için elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri, ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir.

KİMLER E-KAYIT YAPTIRAMAYACAKLAR?

8. Aynı anda örgün iki önlisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.

ÜNİVERSİTE E-KAYIT BELGESİ ÇIKTISI ALMA

9. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabileceklerdir.
10. Yükseköğretim kurumları, elektronik kayıt olanlara ait bilgileri Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden alabileceklerdir.
11. Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...