Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2017 13:15

Fuat Uğur: Ar damarın çatlamadıysa bu yazıyı geri çek

Hürriyet Yazarı Taha Akyol’un bugün yayınlanan ve 12 Eylül döneminin kanunlarını öven skandal yazısı, Medya Kritik Programında eleştirildi. Taha Akyol’a seslenen Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, “Eğer ar damarın çatlamadıysa bu yazıyı geri çekersin” dedi.

Fuat Uğur: Ar damarın çatlamadıysa bu yazıyı geri çek
medya kritik,fuat uğur,cem küçük,

Fuat Uğur, 12 Eylül döneminde 1 milyon kişinin gözaltında işkenceden geçirildiğini, 50 kişinin idam edildiğini, 17 yaşındaki Erdal Eren’in 18 yaşına girdiği gün darağacına çıkarıldığını belirtti. Uğur, “Böylesine utanç tablosu varken, sırf Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapabilmek için 12 Eylül yasalarına ve yargıçlarına övgüler düzmenin mantığı yok. Taha Akyol’a sesleniyorum. Eğer ar damarın çatlamadıysa bu yazıyı geri çek” dedi.

Taha Akyol’un 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki 3 gün “FETÖ’nün darbeyle ilgisi yok” dediğini belirten Gazeteci Yazar Cem Küçük, Akyol’a “İdamlara ne diyeceksin?” diye sordu. Ülkücülerden ve solculardan 50 kişinin idam edildiğini, 300’e yakın kişinin cezaevlerinde hayatını kaybettiğini söyleyen Küçük, “Taha Akyol bunları içine sindirebiliyorsa, 12 Eylül’le iftihar edebilir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...