Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Temmuz 2016 08:34

Fuat Uğur, Başyaver’in tehdidini yazdı

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur bugünkü yazısında çok çarpıcı ifadelere yer verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki iki asker de FETÖ’cü çıkmıştı.Fuat Uğur, bunlardan biri olan Başyeveri Ali Yazıcı'nın tehdidini kaleme aldı. İşte o yazı...

Fuat Uğur, Başyaver’in tehdidini yazdı
ali yazıcı, fuat uğur, türkiye gazetesi,

Pensilvanya’daki Cani’nin talimatı şuydu:
“Benim için ölün ve öldürün!”
Çünkü bu şerefsiz 2016 yılında "halife" olarak Türkiye’ye giriş yapmak niyetindeydi. Son 40 yıl boyunca "Işık Evleri"nde, okullarda yetiştirdiği haşhaşi androidlere bu talimatı vermişti:
Neden bu kadar acımasız ve barbar oldular sanıyorsunuz?
Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki iki asker de FETÖ’cü çıktı. Biri Başyaveri Ali Yazıcı, diğeri Muhafız Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış. Şimdi ikisi de gözaltında.
Muhsin Kutsi Barış’ı dün yazdık. Ali Yazıcı ise Cumhurbaşkanı’na suikasttan yargılanacak. Cumhurbaşkanı’nın Dalaman’dan kalkacak uçağının rotasını isteyen bu hain, aynı zamanda tuhaf bir kişiliğe sahip.
Külliye’de Cumhurbaşkanı’na çok yakın görev yapan bir dostum anlattı.
Olay Cumhurbaşkanı’nın bir gezisi sırasında uçakta geçiyor.
Bu Başyaver saçma sapan şakalar yapıp insanları aşağılamaya bayılırmış. Bu “şaka”larını Cumhurbaşkanı’nın yakınında çalışan bir diğer görevliye yapınca sunturlu bir küfür yemiş ondan. Ama öyle böyle değil, hayli ağır bir küfür. Herkes şaşırmış ama Ali Yazıcı adlı bu paralelci âdeta paralize olmuş. Beklemiyormuş çünkü. İlk önce kendini toparlamaya çalışıp  Cumhurbaşkanı’na şikâyet edeceğini söylemiş ama küfreden yine ağır bir hakaretle “Yüreğinin götürdüğü yere git” deyince çaresiz kalmış. Yazıcı dayanamamış, beş on dakika sonra yerinden kalkmış ve kendisine küfreden görevlinin yanına giderek aynen şunu söylemiş.
“Seni vuracağım. Bir gün gelecek ve seni vuracağım. Yakında, göreceksin!”
Gülüşmeler olmuş. Ancak o vakit gülünen bu tehdit şu anda bir değer ve anlam kazanıyor.
Her şeyi biliyorlardı. Onun için Emre Uslu’nun kendisine “Ne zaman Türkiye’ye geleceksin” diye soranlara “Biletimi almak isteyenlere tarih verebilirim; Temmuz 2016’da” demesine şaşırmasın kimse.
 
DARBE “GELİYORUM” DİYORDU VE BİZ BUNU YAZDIK
 
Kısacası belliydi ve geliyordu darbe. Yazıyor ve söylüyorduk. Sadece biz mi?
Michael Rubin adlı Bush’un eski danışmanı “Türkiye’de darbe olabilir” başlıklı makalesini Erdoğan’dan darbeyle kurtulacağını sanan şerefsiz takımı ile tüm paralelci güruh heyecanla paylaşıyordu.
Zaten gelen bilgiler de birtakım hazırlıkların olduğuna işaret ediyordu. Sonra bir gün “Hususiler”in haberi geldi. Yazdık 2 Nisan 2016 tarihinde.
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/fuat-ugur/590844.aspx
Onlar, yani Hususiler, Cemaatin derin adamlarıydı. Genellikle eğitim ve iş dünyasında örgütlenmeleri, iletişimi ve koordinasyonu sağlayanlardı. Cemaat imamları kadar söz sahibiydiler.
Hususilerin bir özelliği de TSK içine yerleştirilen kripto askerlerden sorumlu olmalarıydı. Bağlantıları da onlar sağlıyordu.
Haber şuydu: “Hususilerin önemli bir kısmı Ankara’da toplandı...”
Neden peki? Kaynağım o bilgiyi şöyle aktarmıştı: “Onlara yeni bir görev verildi. Darbe çağrıları yapılmasının altında yatan sebep bu. Hususilere verilen görev de bununla ilintili. Yani, Hususiler, ordu içindeki Cemaatçi subayları uyandırmakla görevlendirildiler...”
İşte, Hususilerin Ankara’ya gidip yerleşmelerinin amacı buydu.
 
CEMAATÇİ ASKERLERİ BÖYLE UYARMIŞTIK: AVLANACAKSINIZ!
 
Aslında bir uyarımız da TSK içindeki paralel kriptosu askerlereydi. 21 Mart tarihli yazımızın başlığı böyleydi: “Cemaatçi askerlere son uyarı: Tavuk TAR’da sayılır."
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/fuat-ugur/591124.aspx
Bir Anadolu deyimi “Tavuk Tarda sayılır”. Tar, odun demek. Tavukların akşam kümese girmeden önce odunun (tar) üzerine çıkıp hizalandıkları anda çok daha kolay sayılabileceğini anlatır.
Fethullah’ın TSK içindeki Cemaatçi subaylara “Benim için ölün” talimatı verdiğini, bunun da bir sebebi olduğunu hatırlatarak şunları yazmıştık özetle:
Çünkü TSK içindeki kripto askerler artık darbe macerasına atılmak, kendilerini ateşe atmak istemiyorlar.
Bu yüzden “Sizi deşifre ederiz, hayatınız kayar” diye tehdit ediliyorlar.
...
Tekrar uyarmak gerekir ki Devlet onları izliyor. İstihbaratıyla, tüm silahlı kuvvetler hiyerarşisi olarak komuta kademesiyle, hükümetiyle, emniyetiyle, halkıyla, siyasetçisiyle, STK’larıyla bir bütün olarak devlet “suç” işlemelerini bekliyor. Yani TAR üzerinde hizalanmalarını. Teker teker sayacaklar hepsini.
Oysa önlerinde farklı bir seçenek var.
Devletle iş birliği yapma yolunu seçmek.
Tekrar cemaatçi kripto askerleri uyarıyorum.
Devlet ve komuta kademesi her şeyi biliyor ve suç işlemeye teşebbüs etmenizi bekliyor.
Hayır, kimsenin; ne Devletin ne de TSK’nın bu olası kalkışmadan çekindiği yok.
Eğer bu akıl dışı hezeyanlara kulak verdikleri takdirde kendilerine yazık edecekler.
Son üç gündür olan biten korkunç olaylar bu yazdıklarımızı sanki bir senaryo filme çekilmiş gibi bize tek tek yaşattı.
Bize bunu yaşatanlar da elbet bu milletin yazdığı senaryoda oynayacaklar.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...