Tgrt Haber
18 May 2017 13:52

Fuat Uğur: Gülman'ı atıyorsan Nuray Mert'i neden atmıyorsun?

TGRT Haber'de ekranlara gelen Medya Kritik programında, Ankara'da gerçekleşen KHK protestosu ele alındı.

Fuat Uğur: Gülman'ı atıyorsan Nuray Mert'i neden atmıyorsun?
cem küçük, fuat uğur, nuriye gülmen, semih özakça,

Türkiye Gazetesi Fuat Uğur ve Gazeteci Yazar Cem Küçük'ün sunduğu Medya Kritik programında Ankara'da gerçekleştirilen KHK protestosu tartışıldı. Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, konuyla ilgili olarak şunları söyledi; KHK'larla görevden alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi konusu var, DHKP-C'nin bu greve destek vermesi, bağlantıları var. Çünkü Nuriye Gülmen DHKP-C'den tutuklanıp serbest bırakılmış bir isim. DHKP-C'nin bir dergisi 'Direniş Özel' sayısı çıkarmış bu iki isim için. 'Açlık grevi direnişinin 63. günündeler' diye özel sayı çıkarmışlar. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya DHKP-C'den destek var.

"AÇLIK GREVİ DHKP-C'LİLERİN ENSTRÜMANI"

Bu açlık grevi konusu, DHKP-C'lilerin geçmişine bakın bir enstrümandır. Cezaevlerinde, diğer zaman dilimlerinde vardır. Sürekli ölmeye yatarlar, bu şekilde binlerce insan onlar için endişelenirler, aydınlar, entellektüeller bunun önüne geçmeye çalışır' dedi.

Fuat Uğur'un ardından Gazeteci Yazar Cem Küçük, konuyla ilgili şunları söyledi;  Bu iki tane akademisyen diyeyim ben DHKP-C'deler mi bilmiyorum, bunlar neden ihraç edildiler. PKK bildirisi imzaladıkları için, barış bildirisine imza atan diğer isimler neden atılmadı? Attın mı işten, hepsini atacaksın. Atmıyorsan hiç birini atmıyorsun. Gücün kimsesiz olmayana mı yetiyor, kamuoyu bu isimleri tanımıyor bunu demek istiyorum burada ben. Ben bu çifte standarta karşıyım. Bunlar PKK'lıdır, DHKP-C'lidir orası ayrı' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...