Tgrt Haber
07 Haziran 2017 17:22

Fuat Uğur: MKYK teşkilatlanma yetkisini Davutoğlu'ndan aldı

Fuat Uğur ve Cem Küçük, Konya’da yerel ‘Kanal 42’nin yayınına katılan Ahmet Davutoğlu, Pelikan Dosyası’na ilişkin açıklamaları Medya Kritik'te gündeme geldi.

Fuat Uğur: MKYK teşkilatlanma yetkisini Davutoğlu'ndan aldı
medya kritik,

Davutoğlu'nun Pelikan dosyasındaki 'Kimliği meçhul görünüyor. Herkes biliyor kim olduğunu' sözleri hakkında konuşan Gazeteci yazar Cem Küçük, ''Ben bu isimleri bilmiyorum. Pelikan bildirisi diye geçen bölümü ben Cemil'den gördüm. Ben bu pelikan dosyası kimdir, kim yazmıştır. Hiç bir şey bilmiyorum. Sadece bazı isimler duyuyorum. Davutoğlu'na düşen bu isimleri açıklamasıdır. Pelikan diyerek, sanki Davutoğlu'nu bunlar indirmiş algısı oluşturuluyor. Bir gazetecinin Davutoğlu'nu gönderecek gücü olduğunu zannetmiyorum'' diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu'nun MKYK'da kendi ekibini oluşturmak istediğini belirten Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, ''MKYK'nın AK Parti teşkilatlanma yapısında AK Parti tabanıyla ilişki kuramayan ve dokunamayan bir yönetim kadrosu yapılanmasının oluşturulduğunu gördü. Bundan uzun zamandır da şikayet ediyordu. Bu şikayetler en tepe makamlara kadar gitti. Bu teşkilatların hem delege yapısına hem de yönetim kademelerine gelen isimlere baktığımızda Davutoğlu'nun kendi adamlarını o teşkilatlara yerleştirdiğini ve bir nevi hizip yapılanmasına gittiğine dair ciddi eleştiri ve şikayetler vardı. Bu şikayetler o kadar birikti ki sonuçta MKYK'da teşkilatlanma yetkisini Davutoğlu'ndan aldı'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...