Tgrt Haber
09 Şubat 2017 12:37

Fuat Uğur: Osmanlı Hanedanı’na itibarı iade edilmeli

Saltanatın kaldırılmasının ardından Türkiye’den sürgün edilen Osmanlı Hanedanı’na yönelik kin ve nefret dolu söylemlere tepkiler devam ediyor. Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, Medya Kritik Programı’nda bir çağrı yaptı ve “Osmanlı Hanedanı’na itibarı iade edilmeli” dedi.

Fuat Uğur: Osmanlı Hanedanı’na itibarı iade edilmeli
medya kritik,fuat uğur,cem küçük,

Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923 yılında kurulduğunu ve rejimin değişmesinin mümkün olmadığını belirten Fuat Uğur, ailenin son üyelerinden Nilhan Osmanoğlu’na sadece referandumda “Evet” diyeceği için acımasızca ve çirkin sözlerle saldırıldığını söyledi. Hanedan üyelerinin Atatürk’e ve Cumhuriyet’e yönelik tek bir laf etmediklerini ve yurt dışında perişan yaşadıklarını kaydeden Uğur, “Hanedana karşı çok riyakâr davrananlar var. Buradan çağrı yapıyorum. Osmanlı Hanedanı’nın itibarı iade edilmelidir” dedi.

Gazeteci Yazar Cem Küçük, dünyanın birçok ülkesinin monarşiyle yönetildiğini ancak hepsinde demokrasinin bulunduğunu belirtti. Hiç kimsenin Cumhuriyet’ten geri dönülmesini istemediğini kaydeden Küçük, “Vahdettin’in kişisel 1 milyar dolarlık altını vardı. Ülkeden kovulduklarında tek bir altın bile almadan gittiler. Tuvalet temizlediler, bazı çocukları fakirlikten öldü. Hala bu insanlara saldırıyorlar. Bunu anlamak mümkün değil” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...