Tgrt Haber
02 May 2016 11:22

Gaziantep basınından teröre 'siyah beyaz' tepki

Gaziantep'te günlük yayımlanan 12 gazete, İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik terör saldırısına tepki göstermek amacıyla siyah beyaz basıldı.

Gaziantep basınından teröre 'siyah beyaz' tepki
gaziantep, terör,

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu üyeleri, bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 polisin şehit olması, 22 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısına ortak tepki gösterme kararı aldı.Bu kapsamda kentte günlük yayımlanan 12 gazetenin ilk sayfaları siyah beyaz veya Türk Bayrağı basılarak hazırlandı. Yerel gazetelerden "Telgraf" Türk Bayrağı zemin üzerine "Gazi olur, şehit olur, asla teslim olmayız" yazısıyla çıktı. Zafer gazetesi ise siyah beyaz zemin üzerinde "Kahpe saldırı Gaziantep'i de vurdu" başlığıyla okuyucularına ulaştı.

Siyah olarak basılan Güneş gazetesi de "Dur dünya selam dur. Burası Antep, istiklali için ayağa kalkan, madalya, mükafat istemeyen mezarsız ölülerin şehri... Antep düşerse dara o şehitlerin torunları vatanı için, bayrak için dimdik ayakta" başlığını atarken, Haber gazetesi de saldırıda zarar gören GASKİ binasının siyah beyaz basılan fotoğrafı üzerine "Gaziantep teröre teslim olmaz" başlığıyla tepkisini gösterdi.
Kentteki yaralar sarılıyor

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla dün yapılan terör saldırısının ardından kentteki yaralar sarılmaya çalışılıyor.

İş yerleri zarar gören esnaf ise hasarlarını karşılamaya çalışıyor. Gaziantep Valiliği ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü kentte, esnafın zararlarının karşılanması için de çalışmalar devam ediyor.

Patlamanın olduğu bölgedeki esnafın önemli bir bölümü, iş yerlerine Türk bayrağı asarak teröre tepki gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerine ait personelin dünden beri sürdürdüğü temizlik çalışmaları bugün de devam etti. Resmi kurumlarda ise zarar gören eşyaların temizlenmesi, kırılan camların yenilenmesi ve onarım çalışmaları yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...