Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Kasım 2018 18:19

Hadi ipucu sorusu Roland Garros Tenis Turnuvası’nı en fazla kazanan tenisçi kimdir? Hadi 20:30 ipucu sorusunun cevabı nedir

Merak edilen Hadi ipucu sorusu belli oldu. Hadi sorularında bu akşam spor gecesi yaşanacak ve yarışmacılara 30 bin TL dağıtılacak. Bilgi yarışmasında bugün Hadi ipucu soru tenisten geliyor ve şöyle: Roland Garros Tenis Turnuvası’nı en fazla kazanan tenisçi kim? İşte Hadi 20:30 sorusu ve cevabı...

Hadi ipucu sorusu Roland Garros Tenis Turnuvası’nı en fazla kazanan tenisçi kimdir? Hadi 20:30 ipucu sorusunun cevabı nedir
hadi ipucu

Hadi yarışması bu akşam da hız kesmeden devam ediyor... Hadi ipucu: Roland Garros Tenis Turnuvası’nı en fazla kazanan tenisçi kim? cevabı haberimizde...  Hadi'nin 1 Kasım bilgi yarışması bu akşam 20.30'da başlayacak. Zor soruların olacağı yarışma öncesinde Hadi ipucu sorusu ve cevabı merak ediliyor.  Peki 1 Kasım Hadi ipucu sorunun cevabı ne? İşte cevabı...

HADİ 1 KASIM İPUCU SORUSU VE CEVABI İÇİN TIKLAYINIZ

Hadi'nin 1 Kasım bilgi yarışması bu akşam 20.30'da başlayacak. Ödül 30 bin lira ve ipucu sorusu tenisten geldi. Yarışma "En sevdiğiniz spor nedir? Mesela tenisi sever misiniz? Tenis turnuvalarını takip ediriyorsanız bu soru tam size göre... Roland Garros Tenis Turnuvası’nı en fazla kazanan tenisçi kim biliyor muyuz?" şeklinde soruyu geçti.

CEVAP: RAFAEL NADAL

RAFAEL NADAL KİMDİR?

Rafael Nadal 3 Haziran 1986, Manacor, Mallorca'da dünyaya gelmiş İspanyol tenisçidir. Bir sezonda toprak, çim ve sert zeminde grand slam kazanan tek erkek tenisçidir. Tenis tarihinde bir grand slami 9 kez kazanan ilk tenisçi oldu. Fransa Açık, Wimbledon ve Avustralya Açık'ta en büyük rakibi Federer'i yenerek şampiyon olmuştur.

Fransa Açık'ta 2005 yılında kazandığı ilk "grand slam" şampiyonluğundan bu yana, 2018 Roland Garros şampiyonluğuyla, seriyi 17 yıla çıkardı.

Sıkı bir Real Madrid taraftarıdır. Shakira'nın Gypsy adlı klibinde oynamıştır.

Dört yaşında halen koçluğunu yapan amcası Toni'nin çabalarıyla tenise başlamıştır. Diğer amcası Miguel Angel Nadal, FC Barcelona ve İspanya millî futbol takımında yıllarca forma giymiş olan ünlü bir savunma oyuncusudur.

Rafael Nadal, profesyonel tenis dünyasında ilk kez 17 yaşında oynadığı 2003 Monte Carlo Master Series turnuvasıyla dikkat çekti. Karol Kucera ve Albert Costa'yı yendi. Bu da gelecekteki büyük başarıların ilki olarak dikkat çekti . ATP seviyesinde oynadığı üçüncü turnuvada Carlos Moya'yı mağlup edip herkesi şaşırttı. Oynadığı ilk grand slam olan Wimbledon 2003'te 3. tura yükseldi. 2004'ten itibaren klasmanda hızla yükseldi. 2004 yılında Sopot turnuvasını kazanan Nadal, bir yıl sonra aralarında Fransa Açık ve dört Master Serisi (Roma, Monte Carlo, Madrid, Montreal) turnuvasının da olduğu toplam 11 şampiyonluk elde etti.

Nadal 2005 yılını Roger Federer'in ardından ikinci sırada bitirdi. Nadal, 2006'da Dubai finalinde Federer'i yenerek onun sert zemindeki 56 maçlık galibiyet serisini sona erdirdi. İkinci grand slam turnuvasını yine Fransa Açık'ta kazandı. Dünya'nın bir numarası Roger Federer'e karşı üst üste beşinci galibiyetini alırken, toprak korttaki yenilmezlik serisini 60 maça çıkardı. Bu alanda eski rekor, 53 galibiyetle 1977'de Arjantinli Guillermo Vilas tarafından elde edilmişti. Nadal'ın toprak korttaki 81 maçlık yenilmezlik serisi, 2007 yılında Hamburg finalinde Roger Federer tarafından sonlandırıldı.

"Toprağın kralı" olarak bilinen Rafael Nadal 2008 yılında Monte Carlo, Barcelona ve Hamburg turnuvalarını kazandıktan sonra Fransa Açık'ta Federer'i tarihi bir maçta 6-1,6-3 ve 6-0'lık stlerle yenerek üst üste dördüncü şampiyonluğunu kazandı ve Bjorn Borg'un bu turnuvada üst üste şampiyon olma rekorunu egale etti. Nadal aynı zamanda, bu şampiyonlukla birlikte Fransa Açık'ta yenilmezlik serisini 28 maça çıkardı. Nadal'ın bu turnuvadaki başarısı onu diğer üyeleri Roger Federer, Bjorn Borg ve Pete Sampras olan "herhangi bir Grand Slam turnuvasında üst üste en az dört şampiyonluk yaşayan tenisçiler" listesine soktu.

Nadal, 2008 yılında aynı zamanda Wimbledon tenis turnuvasını da kazanarak Fransa Açık Tenis Turnuvası haricindeki ilk Grand Slam turnuvası şampiyonluğunu elde etti. Bu turnuvanın finalinde, Roger Federer ile, yağmurun 2 kez durdurduğu ve toplam oyun süresi 4 saat 48 dakika olarak kaydedilen unutulmaz bir maça imza atan Nadal, rakibini 5 set sonunda 6-4, 6-4, 6-7, 6-7 ve 9-7'lik setlerle mağlup etmeyi başardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...