Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Nisan 2015 00:15

İslami Basın Birliği'nden AA'ya ziyaret

İslami Basın Birliği (Islamic Press Leagua) temsilcileri, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

İslami Basın Birliği'nden AA'ya ziyaret
islami, basın,

İslami Basın Birliği (Islamic Press Leagua) temsilcileri, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Merkezi Suudi Arabistan'da bulunan İslami Basın Birliği'nin 13 ülkeden 25 temsilcisi, AA Pazarlama ve Satış Direktörü Nedim Kaya, AA Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Mücahit Soykan ve AA Arapça Servisi çalışanlarıyla bir araya geldi.

Konferans salonundaki toplantıda konuşan İslami Basın Birliği Başkanı ve Al Bayan Dergisi Yayın Yönetmeni Ahmad Al Sowayan, Anadolu Ajansı'nın Ortadoğu ve Arap Yarımadası'nın sesi olduğunu ve son dönemdeki başarılı çalışmalarının Müslüman Arap vatandaşları tarafından takdir edildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın çalışmalarının ve hızlı şekilde büyümesinin bazı Arap ülkelerindeki üniversitelerde tez konusu olduğunu ifade eden Sowayan, "Bizler de Anadolu Ajansı'nın son dönemdeki başarılı çalışmaları doğrultusunda kurumun değerli yöneticileriyle işbirliği yapmak arzusu içerisindeyiz. Anadolu Ajansı, bölgedeki en objektif ve en doğru haberleri insanlarımıza aktarıyor ve bu doğrultuda AA'ya sonsuz güven duyuyoruz. Tarafsız ve dürüst habercilik için fikir alışverişinde bulunduğumuz için sizlere çok minnet duyuyoruz" şeklinde konuştu.

AA Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Mücahit Soykan da AA'nın Ortadoğu ve Afrika'da 16 ofisi bulunduğunu, bölgedeki gelişme ve operasyonları başarıyla yönettiklerini söyledi.

İslami Basın Birliği ile çalışmaktan ve operasyonları beraber yönetmekten memnuniyet duyacaklarını vurgulayan Soykan, "Anadolu Ajansı, Ortadoğu, Balkanlar ve Afrika'da çok etkili ve yaygın. Biz bu başarılı çalışmaları tüm dünyaya daha da yaymak istiyoruz. Bunun için sizlerle de çalışmaktan büyük memnuniyet duyarız" dedi.

AA Pazarlama ve Satış Direktörü Nedim Kaya da AA'nın görev yaptığı yerlerde ana maksadının para ya da misyonerlik faaliyeti olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Size bir örnek vereceğim. Bir gün Azerbaycan'daki bir otelde haberleri izliyordum. Buradaki kanallarda İsrail’in Gazze'de, Gazzeli çocuklara ateş ettiğini ve zavallı çocukların öldüklerini seyrettim. Daha sonra bindim uçağa, Moskova'ya gittim. Akşam Rus televizyonundan baktım aynı habere. Orada 'Vahşi Filistinli çocuklar taş atıyor, zavallı İsrail askerleri ne yapacağını bilmiyor' şeklinde verilen aynı haberi şaşkınlıkla izledim. Yani aynı olayı iki tane farklı göz nasıl gösterebilir. Biz Ortadoğu'ya aitiz, biz İslam alemine aitiz, biz Türk alemine aitiz. Biz o çocukların arkasından bakan kamerayız. İsrail askerinin arkasından bakan kamera değiliz. O yüzden bu tür paketlerle Anadolu Ajansı'nın tüm İslam aleminin gururu olacak bir hale gelmesini istiyoruz."

İslami Basın Birliği'nin İslam alemine hizmet edeceğini ve AA'nın da kurum olarak yanlarında olacağını dile getiren Kaya, "Lübnan'da, Arap alemine bakan kardeşimiz vasıtasıyla bize her türlü müracaatta bulanabilirsiniz. Aramızdaki ilişki sadece 'biz size haber verelim, sizden haber alalım' ilişkisi olmamalı. Birbirimize faydalı olmaya çalışmalıyız. Bu manada biz elimizden geleni yapmaya hazırız ve sizden de bunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.  

Toplantıda, AA'nın son dönemde Ortadoğu ve Afrika'daki çalışmalarının yer aldığı video gösterimi yapıldı. Kurum temsilcilerinin sorularının yanıtlanmasının ardından toplantı sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...