Tgrt Haber
20 Ağustos 2018 20:26

Kadın Flamenko sanatçıları hangi aksesuarları kullanıyorlar? (Flamenko aksesuarları)

Kadın Flamenko sanatçıları hangi aksesuarları kullanıyorlar? Bugün yayınlanacak HADİ oyunu öncesi ipucu yayınlandı. Bu akşamın ipucu `Kadın Flamenko sanatçıları hangi aksesuarları kullanıyorlar?` Bizde sizler için bu haberimizi derledik.

Kadın Flamenko sanatçıları hangi aksesuarları kullanıyorlar? (Flamenko aksesuarları)
Kadın Flamenko sanatçıları,Flamenko aksesuarlar,hadi sorusu

Flamenko dansının Endülüs`te yaşayan İspanyolların ve orada Flemenk adı verilen çingene topluluğunun ürettiği bir eser olduğu düşünülüyor. Tarih boyunca İspanya`da Arap ve Beriberler hakimiyet kursa da bunun dışında birçok ulus burada yaşamlarını sürdürdü. Flamenko dansında ve müziğinde ise tüm bu ulusların etkisi yer alır. Flamenko müziği ise genelde erkekler tarafından söylenir. Buna gitar, ritmik el çırpma (palmas) ve vurmalı çalgılar da eşlik eder.


HER ŞARKI AYRI BİR HİKAYE ANLATIYOR
Her flamenko müziğinde ayrı bir hikaye anlatılır. Bazıları ölüm, keder ve din konularını işlerken bazıları da aşk, kırsal yaşam ve eğlenceyi anlatır.

DANS İSPANYOL KÜLTÜRÜNÜN BİR YANSIMASI
Eski çağlardan beri varolan ve İspanyol kültürünü oluşturan bu dans, İspanyolların en tanınan ve en önemli danslarından bir tanesi olarak göze çarpar.

AKSESUAR ALARAK NE KULLANIRLAR?
Vücudu saran kostümler, kadınların kabarık kuyruklu elbiseleri, güllü şallar, saça takılan güller ve tokalar; el çırpma ve ayak hareketlerinin baskın olduğu Flamenko dansının en tamamlayıcı unsurlarıdır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...