Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2016 19:13

Kanalların en büyük kozları ve en zayıf halkaları

Yaz sezonunda hangi diziler ıssız dizi mezarlığına yollanacak, hangi ağır toplar yaza sarkacak, hangileri sezon finaliyle dinlenmeye çekilecek? İşte kanalların en güvendiği kozları ve yeri sallantıda ‘gidicileri’...

Kanalların en büyük kozları ve en zayıf halkaları
kanallar, diziler,

KANAL D

Koz: Arka Sokaklar, cuma, 20.00
Onca dizi arasından, türlü aşk hikâyesi içinden hâlâ ‘Arka Sokaklar’ zirvede. Kanal D, 402’nci bölüme gelen tatlı polisiyeyle bir klasik oluşturdu. Geçen hafta TOTAL’de ‘Survivor’ı bile geride bırakarak zirveye oturdu.

Zayıf halka: Hayatımın Aşkı, pazar, 20.00
Henüz reyting sıkıntısı yaşamasa da sağlam bir başlangıç yapmadı. Çok ezbere bir romantik komedi formülüyle yola çıkıp içini doldurmakta tembellik etti. Şimdilik elimizde Hande Doğandemir’in tatlılığı var ama ileriki haftalarda işi zor.

STAR TV

Koz: Kiralık Aşk, cuma, 20.00
Star TV’yi bu sezon ‘Muhteşem Yüzyıl’ filan değil, ‘Kiralık Aşk’ ihya etti. Yaz dizisi olarak başlayıp kışı zirvede geçirdi. 50’nci bölüme yaklaşırken sezon finali sinyalleri veriyor. Üç aylık aradan sonra, önümüzdeki sezon ekrana dönmesi bekleniyor.

Zayıf halka: 46 Yok Olan, cuma, 23.45
Ne kadar ‘prestij işi’ olduğunu düşünmek istesek de, kanalına para kaybettirdiği açık. Prime time’a çok da yakışır aslında ama kanal, Erdal Beşikçioğlu’nun Heisenberg’ini kör saatlerde eritmeyi tercih etti. Sessiz sedasız yok olması kaçınılmaz.

ATV

Koz: Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, salı, 20.00
Sadece beli silahlı adamların karanlık dünyası sebebiyle değil, güçlü kadın başrolleri ve onlara yazılan keskin laflar sayesinde de başarılı oldu.

Zayıf halka: Aile İşi, çarşamba, 20.00
Kadrosu, kanalın muhafazakâr izleyenine baştan tersti. Füsun Demirel ve Hasibe Eren’e ‘Sıdıka’dan beri hayran olanlar, Can Bonomo fanları ve ‘Ekmek Teknesi’, ‘Şaşıfelek Çıkmazı’ tadında esprilerle kanalın kimyası tutmadı. Füsun Demirel’in berbat şekilde kadrodan çıkarılması da seyirciyle arayı iyice soğuttu.

SHOW TV

Koz: Asla Vazgeçmem, perşembe, 20.00
Bu sezonun onca rüküşlüğe rağmen kopulamayan melodramı ‘Asla Vazgeçmem’. Amine Gülşe’nin donuk olduğunu, senaryonun ultra saçma olaylarla örüldüğünü, diyalogların klişe, sahnelerin ağdalı olduğunu bilse de seyirci sürüklenip gidiyor

Zayıf halka: Kış Güneşi, salı, 22.15
Nefis oyuncularına, klişelerden bunalanlara iyi gelen senaryosuna, güzel müziklerine yazık oldu. İşin içinde birbirinin yerine geçen ikizler, çetrefilli suç ağları olunca konu dağıldı; saati de değişince reyting panelinde 30’uncu sıraların da altına düştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...