Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Mart 2017 16:05

Kandil simidi tarifi nasıl yapılır | Kandil simidi için pratik hazırlanışı ÖĞREN

Regaip kandil simidi tarifi, nasıl yapılır? Sorularınızın cevabı haberimizde. Regaib Kandiliniz mübarek olsun. Kandil simiti nereden alınır, pratik hazırlanışı burada...

Kandil simidi tarifi nasıl yapılır | Kandil simidi için pratik hazırlanışı ÖĞREN
kandil simidi, kandil simidi tarifi, kandil simiti hazırlanışı,

Hemen her yerde pastaneler kandil gününde susamlı ve sade olarak iki çeşitte kandil simidi yapıp satarlar. Ayrıca hayır amaçlı olarak da kandil simidi dağıtılır. Siz de evinizde yapmak için pratik kandil simidi tarifi alabilirsiniz. 

KANDİL SİMİDİ NEREDEN ALINIR? 

Kandil simidi yapmaya fırsatı ve zamanı olmayanlar, bu güzel lezzeti dışarında hazır olarak satın alabilirler. Ülkemizde kandil günleri, fırınlar, pastahaneler ve birçok gıda üzerine satış yapan dükkanlar müşterileri için kandil simidi yaparak satışa sunuyorlar. İsteyenler buralardan kandil simidi alabilirler.

Kandil simidi tarifi nasıl yapılır | Kandil simidi için pratik hazırlanışı ÖĞREN

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Gerekli malzemeler:
100 gram tereyağı veya margarin,
1 yumurta sarısı,
1 yumurta akı (hafifçe köpürene kadar çırpılmış)
Yarım su bardağı yoğurt,
3 çay kaşığı kabartma tozu,
1,5 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz seker,
2,5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Çeyrek su bardağı susam,
Çeyrek su bardağı çörek otu.

KANDİL SİMİDİ YAPIMI

Susamı ve çörek otunu ayrı ayrı düz tabaklara koyup yayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kabın içerisine koyup karıştırın.
Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip yoğurun.
Karışım kulak memesinden biraz daha sert bir hale gelince ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elinizle yuvarlayalın. Kurşun kalemden biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapın. Hazırladığınız bu ince uzun hamurların iki ucunu birleştirerek halka yapın.
Uçlarını birleştirdiğiniz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, ardından susam ve/veya çörek otuna batırın ve margarinle yağladıktan sonra un serpip silkelediğiniz tepsiye dizin.
Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirin. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın

KANDİL SİMİDİ TARİFİ (MAHLEPSİZ)

 Malzemeleri:

 *Yarım çay bardağı zeytinyağı
*2 adet yumurta
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*200 gram margarin
*5 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*Susam
*Çörek otu

Regaip kandil simidi tarifi, nasıl yapılır? Sorularınızın cevabı haberimizde. Regaib Kandiliniz mübarek olsun. Kandil simiti nereden alınır, pratik hazırlanışı burada...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...