Tgrt Haber
15 Ağustos 2017 11:54

Kurban Bayramı Tatili 10 Gün mü Oldu, Bakanlar Kurulu Kararı | Kurban Tatili Kaç Gün | 15.08.2017

Bayram tatilinin süresi Bakanlar Kurulu'nda oylanacak. Türkiye'nin gözü kulağı 'Kurban Bayramı tatili' açıklamasında. Kurban Bayramı tatilinin 6 veya 10 gün olarak kararlaştırılıp ilan edilmesi beklentisine ilişkin son gelişmeler haberimizde.

Kurban Bayramı Tatili 10 Gün mü Oldu, Bakanlar Kurulu Kararı | Kurban Tatili Kaç Gün | 15.08.2017
kurban bayramı tatili,bayram tatili kaç gün,kurban tatili 10 gün mü,bayram tatili,kurban tatili son dakika,tatil kaç gün

Kurban Bayramı yaklaşırken bayram tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak? Tüm Türkiye'yi ilgilendiren konu hakkında açıklama yapılmasına artık saatler kaldı. Bakanlar Kurulu'ndan kurban bayramı hakkında ne sonuç çıkacağı merak ediliyor.

KURBAN BAYRAMI HANGİ GÜN KAÇ GÜN?

Bugünkü toplantı sonucunda resmi tatil süresi belli olurken, Diyanet İşleri Başkanlığı bayramın ne zaman başlayacağını açıkladı.

31 Ağustos 2017 / Kurban Bayramı Arifesi 
1 Eylül 2017 /  Kurban Bayramı 1. gün 
2 Eylül 2017 / Kurban Bayramı 2. gün 
3 Eylül 2017 / Kurban Bayramı 3. gün 
4 Eylül 2017 / Kurban Bayramı 4. Gün

Kurban Bayramı Tatili 10 Gün mü Oldu, Bakanlar Kurulu Kararı | Kurban Tatili Kaç Gün | 15.08.2017

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KURBAN BAYRAMI HAKKINDA NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklama "10 günlük tatile yeşil ışık" olarak yorumlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı. 

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA BAKANLAR NE DEDİ? KAÇ GÜN OLACAK?

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ümit vermek doğru olmaz, karar toplantıda belli olacak açıklamasında bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ihracat üzerinden olayı değerlendirdi, tatil yerine çalışmanın daha önemli olacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, milletvekili seçildiği Antalya’nın turizm açısından baktı, 10 günlük tatile evet dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, müspet oy vereceğini söyledi, bayramın aileler arası ziyaretin öneminden bahsetti.

Başbakan Binali Yıldırım, şahsi fikrini açıklamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin durumu müsait olduğu taktirde, 10 günlük tatilin turizm açısından iyi olacağını açıkladı.

BAKANLAR KURULUNDA ANA GÜNDEM 'KURBAN BAYRAMI TATİLİ'

Bakanlar Kurulu ne zaman toplanıyor sorusu cevap buldu. Toplantı saat 14:00’te yapılacak. Toplantıda kurban bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması ve yeni hükümetin 180 günlük yol haritası ana gündem maddeleri olacak.

Yeni bakanlar bilgilendirme yapacak

 Kabineye giren altı yeni isimle görev yeri değişen beş bakan, toplantıda hazırlıkları son aşmaya gelen 180 günlük eylem planıyla ilgili kabineye bilgilendirme yapacak.

 Ana konular

Toplantıda ayrıca terörle mücadele operasyonlarındaki son durum, başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler ve önümüzdeki dönemde ekonomiyle ilgili atılacak adımlar da ele alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...