Tgrt Haber
13 Şubat 2017 02:29

Prof. Dr. Şimşirgil, 'Yavuz Sultan Selim'in kaftanını FETÖ'ye giydireceklerdi'

15 Temmuz'u neden yaptılar? Silahlara sarılma motivasyonu nereden geliyordu? FETÖ'cüler aslında ne peşindeydiler? Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, TGRT Haber'de "Tarih ve Medeniyet" programında açıkladı.

Prof. Dr. Şimşirgil, 'Yavuz Sultan Selim'in kaftanını FETÖ'ye giydireceklerdi'
yavuz sultan selim, çamurlu kaftan, ahmet şimşirgil

Osmanlı’da ilk halife Yavuz Sultan Selim Han’ın vasiyetinde de yer alan ‘çamurlu kaftanı’ “FETÖ’ye giydireceklerdi” diyen Şimşirgil, “Halifelik şuan TBMM uhdesinde. 10 sene önce hep halifeliği konuşurlardı, ‘Halifelik gelebilir’ diye. Bu millet halifeliğe alıştırıldı. Çünkü ilk dönemlerde milletvekillerinin çoğu FETÖ’dendi. Cumhurbaşkanımız bunları biçti, son seçimde ise tamamen temizlendi. 
FETÖ’den 200 tane vekil ismi gönderilmişti. Diğer partilerdekileri de bunlara katın. 15 Temmuz başarılı olduğu gün Meclis’in FETÖ’cü milletvekilleri TBMM’deki halifeliği ortaya koyacaklardı. Ve bu kişi de Yavuz Selim Han’ın kaçırılmış olan kaftanını giyerek gelecekti.” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...