Tgrt Haber
28 Mart 2017 11:35

Reytinglerde haksızlık mı var?

TGRT Haber'de yayınlanan Medya Kritik programının bugünkü en önemli gündem maddesi televizyonların reyting rakamlarıydı. ''Ben bu tabloya inanmıyorum'' diyen Gazeteci-Yazar Cem Küçük, gerçek izleyicilerin reyting ölçümlerine yansımadığını iddia etti.

Reytinglerde haksızlık mı var?
medya kritik,reyting,

Geçtiğimiz hafta Türkiye Gazetesi'nde reyting ölçümleriyle bazı problemlere temas edilen bir dosya hazırlanmıştı. Bunun üzerine reyting denetimini yapan Televizyon İzleme Araştırma Komitesi'nden yapılan açıklamayı değerlendiren Gazeteci-Yazar Cem Küçük, ''Bu rapor beni tatmin etmedi'' ifadesini kullandı. Açıklamada ölçümün 40 ilde yapıldığını, Türkiye'nin yüzde 80'inin denetime tabi tutulduğunu duyurulurken Küçük, ''Benim bu rapora itirazım var. Reyting sonuçlarının böyle olmaması lazım. Türkiye'de eş ve dostlardan da görüyorum. Bazı kanallar gerçekten çok izleniyor. TİAK'ın reyting açıklaması tatmin edici bir açıklama değil. Ben ikna olmadım. Hangi kanal ne kadar izleniyorsa reklam pastasından bu kadar pay alsın. Hangi televizyon kanalı ne kadar izleniyorsa bu gerçek olarak saptansın. Bu uygulamayı 81 ilde ölçüm yapsınlar'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...