Tgrt Haber
22 Kasım 2017 12:13

Şampiyonlar Ligi Özetleri | Şampiyonlar ligi puan durumu

Şampiyonlar Ligi geceyi 8 maç ile tamamladı. Beşiktaş grupların tamamlanmasına bir maç kala Porto ile berabere kalarak gruptan lider çıkmayı garantiledi. Beşiktaş aldığı bu sonuçla gruplardan lider çıkan ilk Türk takımı olmayı başardı. Şampiyonlar liginin toplu sonuçları ve özetlerini haberimizde bulabilirsiniz.

Şampiyonlar Ligi Özetleri | Şampiyonlar ligi puan durumu
şampiyonlar ligi,şampiyonlar ligi özet,şampiyonlar ligi sonuçları,şampiyonlar ligi geniş özet

Şampiyonlar Ligi geceyi 8 maç ile tamamladı. Bu akşam oynanacak olan kritik maçlarla son 16'ya kalan takımlar belli oluyor. Şampiyonlar ligi dün gece bol gollü karşılaşmalara sahne oldu. Temsilcimiz Beşiktaş grupların tamamlanmasına bir maç kala Porto ile berabere kalarak gruptan lider çıkmayı garantiledi. Siyah beyazlı takım büyük mücadelelerin yaşandığı gruplarda gruptan çıkmaya garantileyen takım oldu.

Ronaldo, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, toplamda kaydettiği 18 gol ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir takvim yılı içinde en çok gol atma rekorunu kırdı. 
 Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci maçında deplasmanda karşılaştığı Apoel’i 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek, gruptan çıkmayı garantiledi. Müsabakada Madrid adına 2 gol kaydeden Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, bu maçla gol sayısını 8’e çıkararak bir rekora daha sahip oldu. Ronaldo, 2017 yılında oynanan Şampiyonlar Ligi maçlarında toplamda 18 kez rakip fileleri havalandırarak, daha önce de kendisine ait olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir takvim yılında en fazla gol atan futbolcu rekorunun sahibi oldu.

 Portekizli futbolcu, 2016-2017 sezonun 2017 yılında oynanan Şampiyonlar Ligi maçlarında 10 gol atmıştı. 

Şampiyonlar Ligi Özetleri | Şampiyonlar ligi puan durumu

Şampiyonlar Ligi maçında inanılmaz olay!

Şampiyonlar Ligi'nde ilk devreyi 3-0 geride kapatan ve ikinci yarıda attığı gollerle Liverpool ile 3-3 berabere kalan Sevilla için flaş bir iddia ortaya atıldı. İspanya basınında yer alan habere göre; Sevilla Teknik Direktörü Eduardo Berizzo, oyuncularına devre arasında prostat kanseri olduğunu açıkladı.
Berizzo'nun bu açıklamasının, ikinci yarıda Sevilla'nın 3 gol atarak sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrılmasında büyük bir etkisi olduğu belirtildi. Konu hakkında Sevilla'dan herhangi bir yalanlama gelmezken, gün içerisinde bir basın toplantısı düzenleneceği ileri sürüldü.

"TEKNİK DİREKTÖRÜMÜZ İÇİN…"

Maçın ardından açıklama yapan Ever Banega, "Hep arkamızda olan taraftarlarımız ve teknik direktörümüz için farklı bir tutumla ikinci yarıya çıkmalıydık" ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi Özetleri | Şampiyonlar ligi puan durumu



Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda rakibi kimler olabilir?

KESİNLEŞEN TEK TAKIM REAL MADRID OLDU

E, F ve H gruplarında 5. maçlar tamamlandı. H Grubu'nda Real Madrid, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi oldu.

F Grubu'nda ise sıralama son maçlar sonunda belli olacak. F Grubu'nda Beşiktaş'ın iki muhtemel rakibi var, Shakhtar Donetsk ve Napoli. E Grubu'nda ise Liverpool, Sevilla ve Spartak Moskova'dan biri temsilcimizin muhtemel rakibi olacak.

A, B, C ve D gruplarında henüz 5. maçlar oynanmadığı için birçok takımın 2. olma ihtimali bulunuyor. Hatta A, C ve D Grubu'nda alınacak sonuçlara göre 4 takımın da 2. olma ihtimali var. B Grubu'nda ise Beşiktaş'ın muhtemel rakibi olabilecek iki takım var; Bayern Münih ve Paris Saint Germain... A, B, C ve D Grubu'nda oynanacak 5. maçlar sonrasında Beşiktaş'a rakip olabilecek takımların sayısı azalacak.

İşte grup grup Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri...

E GRUBU
Liverpool, Sevilla, Spartak Moskova

F GRUBU
Shakhtar Donetsk, Napoli

H GRUBU
Real Madrid

A GRUBU
Manchester United, Basel, CSKA Moskova, Benfica

B GRUBU
Paris SG, Bayern Münih

C GRUBU
Roma, Chelsea, Atletico Madrid, Qarabağ

D GRUBU
Barcelona, Juventus, Sporting, Olympiakos

GECENİN TOPLU SONUÇLARI

Beşiktaş'ın Porto ile 1-1 berabere kalarak lider olarak çıkmayı garantilediği G Grubu'nun diğer maçında Leipzig deplasmanda Monaco'yu 4-1 yendi. Leipzig'in gollerini Werner (2), Keita ve Jemerson (kk) atarken, Monaco'nun tek sayısını ise Falcao kaydetti.

Bu sonuçların ardından grupta Beşiktaş 11, Porto ve Monaco 7, son sıradaki Monaco ise 2 puanda bulunuyor. Beşiktaş'la birlikte G Grubu'ndan çıkacak ikinci takımı Porto ile Leipzig'in mücadelesi belirleyecek.

E GRUBU
Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Liverpool deplasmanda karşılaştığı Sevilla ile 3-3 berabere kaldı. Liverpool'un gollerini Firmino (2) ve Mane attı. Sevilla'nın sayılarını ise Ben Yedder (2) ve Pizarro kaydetti. Grubun diğer maçında ise Spartak Moskova ile Maribor 1-1 berabere kaldı. 

9 puanlı Liverpool, 8 puanlı Sevilla ve 6 puanlı Spartak Moskova'dan ikisi gruptan çıkacak. Son sıradaki Maribor ise 2 puanla Avrupa'ya veda etti.

F GRUBU
Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Manchester City evinde Feyenoord'u Sterlin'in golüyle 1-0 yendi. City, gruptan çıkmayı daha önce garantilemişti. Grubun diğer maçında ise Napoli sahasında Shakhtar'ı Insigne, Zielinski ve Mertens'in golüyle 3-0 yendi.

15 puanlı Manchester City'den sonra gruptan Shakhtar Donetsk ya da Napoli çıkacak. Shakhtar'ın 9, Napoli'nin ise 6 puanı var. Son sıradaki Feyenoord'un ise puanı 1.

H GRUBU
Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda lider Tottenham deplasmanda Borussia Dortmund'u 2-1 yendi. Dortmund'un golünü Aubameyang, Tottenham'ın sayılarını ise Kane ve Son attı. Grubun diğer maçında ise Real Madrid deplasmanda APOEL'i 6-0 mağlup etti. Los Galacticos'un golleri Benzema (2), Ronaldo (2), Modric ve Nacho'dan geldi. 

Bu sonuçların ardından Tottenham 13 puanla lider, Real Madrid 10 puanla ikinci olarak gruptan çıkmayı garantiledi. Dortmund ile APOEL 2 puanda kalıp Avrupa'ya veda etti.

UEFA Yılın 11'i adayları açıklandı

17'ncisi bu yıl düzenlenen UEFA Yılın 11'i adayları arasında, geçen sezon Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Real Madrid'den 11 oyuncu yer aldı.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, futbolseverler, Avrupa'da 2017 yılının en iyi takımını belirlemek için 11 Ocak 2017'ye kadar oy verebilecek.

50 adayın bulunduğu listede, Real Madridli 11 futbolcunun yer alması dikkati çekti. Eflatun-beyazlılarda kaleci Navas'ın yanı sıra defansta Marcelo, Ramos ve Carvajal, orta sahada Asensio, Casemiro, Isco, Kroos, Modric ve forvette Ronaldo ile Benzema yılın 11'ine aday gösterildi.

Juventus ile Paris Saint-Germain (PSG), beşer oyuncu ile Real Madrid'in ardından listeye en fazla futbolcu sokan takımlar oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...