Tgrt Haber
30 Haziran 2017 12:17

Sigara fiyatlarına zam var mı? Maliye Bakanlığı'ndan sigara fiyatları açıklaması geldi!

2 Temmuz'da sigara zammı bekleyen vatandaşlar, sigara fiyatlarının artıp artmayacağını, fiyatlarda ne kadar artış yaşanacağını merak ediyordu.

Sigara fiyatlarına zam var mı? Maliye Bakanlığı'ndan sigara fiyatları açıklaması geldi!
sigara zam,zamlı sigara fiyatları, sigaraya zam var mı?

Yasal düzenleme gereği hem alkol hem de sigara fiyatları ÜFE oranına göre zamlanırken, bu kez Bakanlar Kurulu kararıyla sigara zammının uygulanmaması yönünde karar verildi. Öte yandan alkol fiyatlarında ise rutin uygulama devam ediyor ve yeni fiyatlar vatandaşlarla paylaşılacak. İşte alkol ve sigara zammı konusunda merak edilenler...

Sigara zammı konusunda bugünlerde atılacak adım merakla bekleniyordu. Bilindiği üzere yasa gereği her yıl sigara fiyatlarına Ocak-Temmuz aylarında 6 aylık ÜFE (Üretici Fiyatları Endeksi) oranı kadar zam yapılıyordu. Ancak bu yıl istisna bir durum yaşanacak. Vatandaşlar merakla yeni sigara fiyatlarının ne kadar olacağını, zam oranını merak ederken Bakanlar Kurulu yaptığı açıklamada, sigara zammı yapılmayacağını açıkladı. Bunun üzerine sigara fiyatlarında bir artış beklenmezken, alkol için durum farklı. Alkol fiyatlarının 3 Temmuz Pazartesi günü yeniden düzenlenmesi ve vatandaşlarla paylaşılması bekleniyor.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: SİGARAYA ZAM YOK

Bakanlar Kurulu'nun sigara zammını uygulamama yönünde aldığı karar 30 Haziran 2017 tarihli ve 30110 sayılı T.C. Resmi Gazete'de yayımlandı. Erteleme kararında alkol ürünleri yer almadığı için 3 Temmuz pazartesi günü açıklanacak Ocak-Haziran dönemi enflasyonu oranında alkollü içeceklerin ÖTV'si aratacak. Yanibu ürünlerinin fiyatları önümüzdeki günlerde zamlanacak.

MALİYE BAKANLIĞI'NDAN SİGARA FİYATLARI AÇIKLAMASI

T.C. Maliye Bakanlığı sigara fiyatlarına zam yapılmaması konusunda resmi internet sitesinden bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugünkü Resmi Gazete'de sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan ÖTV tutarlarına ilişkin 2017/10462 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmıştır.

Sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan maktu ve asgari maktu ÖTV tutarları, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında TÜİK tarafından ilan edilen Yİ-ÜFE oranı kadar artırılmaktadır.

Bu yılın Temmuz-Aralık dönemi için ise 2017 yılı enflasyon gelişmeleri ve yılsonu hedefleri göz önünde bulundurularak, sigara ve diğer tütün mamulleri üzerinden alınan söz konusu maktu ve asgari maktu ÖTV tutarlarının artırılmaması uygun görülmüştür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...