Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2017 08:18

Skandal mektuba tepkiler büyüyor

Türkiye Gazetesi Yazarı Batuhan Yaşar’ın gündeme getirdiği Aydın Doğan’ın 2011 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı Ahmet Sever’e gönderdiği mektup kamuoyunda büyük ses getirdi.

Skandal mektuba tepkiler büyüyor
aydın doğan,,fetö,

Doğan’ın vergi ve hapis cezasından kurtulmak için kanun maddesinde değişiklik talep ettiği skandal mektuba gazeteciler tepki gösterdi. 

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak “Mesele artık hükûmeti, bakanları başbakanı aşmış cumhurbaşkanı seviyesine ulaşmış etki etme özelliği. Geriye gidilmesi gerekiyor bunların iyi anlaşılması için. Özellikle ve özellikle de 28 Şubat dönemindeki Aydın Doğan’ın etkisini. Çok fazla araştırmaya gerek yok. 28 Şubat döneminden geriye doğru 15 -20 günlük 1 aylık Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin manşetlerine bakın! 28 Şubat diye andığımız, bana göre darbe, bal gibi darbe. Özellikle muhafazakâr kesime özellikle muhafazakâr iş dünyasına darbedir bu” dedi.

Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç ise “Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e Ahmet Sever aracılığıyla direkt Ahmetciğim diye giren bir mektup bu nedir. Bu bazı özel kişiler gücü kaybeder, bunun ezikliğini yaşar şu anki tartışma Aydın Doğan Grubu’nun yaptığı da bu. İş buraya geldi” diye konuştu. 

Doğan Holding’in akçeli işlerine şahitlik ettiğini belirten İnternet Haber.com Yazarı Süleyman Özışık da “Doğan Grubu’nun vergi kaçırdığını ya da vergi borçlarını ödememesine dair eğer canlı bir tanık istiyorsanız, o tanık sizin karşınızda duruyor. Ben Doğan Grubu’nda çalışırken, Milliyet’te muhabirdim. Milliyet gazetesinden kovuldum. Kovulma gerekçem şuydu; Sigortam yapılmamış gizlice sigortasız çalıştırılmışım. Bunun ortaya çıkmaması için beni apar topar kovdular”dedi.

Skandal mektuba tepkiler büyüyor

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...