Tgrt Haber
24 Nisan 2015 05:19

WSJ, ‘NATO, Türkiye‘nin artan bağımsızlığından rahatsız‘

Sitede yer alan haberde Türkiye'nin savunma saniiyinin gün geçtikçe güçlendiğinin altı çizilirken, bunun da NATO'yu rahatsız ettiği ifade edildi.

WSJ, ‘NATO, Türkiye‘nin artan bağımsızlığından rahatsız‘
nato, türkiye,

‘NATO, Türkiye‘nin artan bağımsızlığından rahatsız‘ BU başlık dünyanın önde gelen haber sitelerinden Wall Street Journal'ın... NATO'ya en büyük askeri katkıyı sağlayan ikinci ülke olan Türkiye'de savunma sanayi ihracatı son 12 yılda yaklaşık yüzde 550 artışla 1.5 milyar doların üzerine çıktı. Dünya ihracat sıralamasında 2002-2006 arasında 28. sırada yer alan Türkiye, 2010-2014 arasında ise 17.'liğe çıktı. Yerli tank, yerli gemi için düğmeye basan Türkiye'nin 2023 yılında ise yerli savaş uçağına sahip olması bekleniyor. Bununla ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, savunma sanayiinde 2023 ihracat hedefi ise 25 milyar dolar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...