Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Aralık 2017 17:19

Yerli Malı haftası Ne Zaman? | Yerli Malı Haftası Öğrenciler Ne Yapar | Yerli Malı haftası nedir?

Yerli Malı Haftası ne zaman ve Yerli Malı Haftası'nda öğrenciler ne yapıyor? Yerli Malı Haftası'nın tarihini öğrenciler merakla bekliyor. Peki, 2017 Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası nedir? Yerli Malı Haftası neden kutlanır? Yerli Malı Haftası tarihi ve önemi haberimizde.

Yerli Malı haftası Ne Zaman? | Yerli Malı Haftası Öğrenciler Ne Yapar | Yerli Malı haftası nedir?
yerli malı haftası nedir,yerli malı haftası ne zaman,yerli malı nedir,yerli malı haftasında neler yapılır

Yerli Malı Haftası ne zaman ve Yerli Malı Haftası'nda öğrenciler ne yapıyor? Yerli Malı Haftası'nın tarihini öğrenciler merakla bekliyor.  Peki, 2017 Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası nedir? Yerli Malı Haftası neden kutlanır? Yerli Malı Haftası tarihi ve önemi haberimizde.

YERLİ MALI HAFTASI NE ZAMAN- YERLİ MALI HAFTASI NEDİR?

Yerli Malı Haftası için öğrenciler ve öğretmenler hazırlık içinde. Okullarda öğrencilere tutumlu ve yerli malı kullanmanın önemine dikkat çekmek için düzenlenen Yerli Malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanmaktadır. Yerli tüketimin bilinçli olarak aktarılmasını sağlayan Yerli Malı Haftası süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır.

YERLİ MALI HAFTASI İLE İLGİLİ ATASÖZLERİ

*Ak akçe kara gün içindir.

*Sakla samanı, gelir zamanı

*Kalkınmak için milletçe tutumlu olmalıyız.

*Yabancıya giden para, bir daha geri dönmez.

*Vakit, nakittir.

*Bugün işten kaçma, yarın avuç açma.

*Milli tutumu ve üretimi artırmak, yatırımı geliştirmek, yatırımları verimli şekilde kullanmak devletin hedefidir.

*Tutumlu olmak, ulusal bir görevdir.

*Har vurup harman savurma.

*Ayağını yorganına göre uzat.

*Emek olmayınca yemek olmaz.

*Gençlikte taş taşı, ihtiyarlıkta ye aşı.

*İşten artmaz, dişten artar.

*Damlaya damlaya göl olur.

Yerli Malı haftası Ne Zaman? | Yerli Malı Haftası Öğrenciler Ne Yapar | Yerli Malı haftası nedir?

YERLİ MALI HAFTASI NEDİR?

Okullarda öğretmen ve öğrenciler arasında çeşitli etkinlikler düzenlenir ve öğrencilerin yerli tüketimi yapmasına, tutumlu olmasına ve bilinçli tüketici olmasına dikkat çekilir.

Ülkemizde Yerli Malı Haftası'nda öğrenci ve öğretmenler yerli malı olan yiyecekleri okullarda düzenlenen etkinliklerde bir arada tüketir.

Yapılan yerli malı etkinlikleri ile öğrencilere tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen yerli ürünlerden seçilmesinin önemi anlatılır. Bu sayede ülkenin zenginleşmesine yönelik bir adım atılır. Etkinlikler esnasında Türk malları hakkında çeşitli bilgiler verilir, konuyla ilgili şiirler ve bilgilendirici metinler okunur.

1946'dan beri kutlanan Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası, ekonomik krizlerin yaşanmaması, yabancı ülkelere aşırı para akışının önüne geçilmesi ve toplum olarak bilinçli tüketicilik kavramının yayılması için oldukça önemlidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...