Tgrt Haber
18 Kasım 2015 12:22 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:14

O anketten sonra CHP'de yeni gelişme

Seçmen yapısı ve beklentiler üzerinde yapılan anket çalışmaları sonrası bir 'değişim' gerektiği sonucuna varan parti yönetimi harekete geçti.

O anketten sonra CHP'de yeni gelişme
chp, anket, yönetim,

7 Haziran ve 1 Kasım genel  seçimlerinden beklediği sonucu alamayan CHP'de 3 yıl sürmesi planlanan değişim ve  yenilenme sürecinin hayata geçirilmesi planlanıyor. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, olağanüstü kurultay  tartışmalarının sürdüğü CHP'de, parti yönetimi ise "değişim ve yenilenme" için  harekete geçti.
Seçmen yapısı ve beklentiler üzerinde yapılan anket çalışmaları  sonrası bir "değişim" gerektiği sonucuna varan yönetim, bunun başlangıcını ocakta  yapılacak olağan kurultay olarak belirledi. 
 
CHP'de, ocak ayı sonrası başlaması planlanan değişim ve yenilenme  sürecinin ise 3 yıl sürmesi planlanıyor. 
 
İlk olarak tüzük ve parti programı 
Parti programının "çağın gerisinde" kaldığını düşünen CHP, yenilikçi  ve sosyal demokrat bir program hazırlayacak. 
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği günden bu yana CHP'nin  söylemlerinde yaşanan değişiklik, programa yansıtılacak. 
 
"Demokrasi", "özgürlük", "sosyal hukuk devleti" gibi vurguların ön  plana çıkacağı çağdaş ve yeni bir parti programının yanı sıra tüzük de daha  çağdaş bir yapıya kavuşturulacak. 
 
Partide tüm bunlar için ise yine kurultay toplanması gerekiyor. CHP'de  üç yıllık süreçte hem program kurultayı, hem de tüzük kurultayları yapılması  planlanıyor. 
 
Yönetimde değişiklik sinyali 
 
Programını ve tüzüğünü yenileyen CHP'nin, yönetiminde de önemli  değişiklikler olması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun ocakta yapılması planlanan  kurultayda, 60 kişiden oluşan Parti Meclisinde (PM) önemli değişiklik yapması  bekleniyor. 
 
PM seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu'nun "A Takımı" olarak adlandırılan  Merkez Yönetim Kurulunda değişikliğe giderek, daha genç ve aktif isimlere görev  vermesi bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...