Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2014 14:25

Erdoğan, 'Milleti hiçe sayanlar ittifak yapıyor'

Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

Erdoğan, 'Milleti hiçe sayanlar ittifak yapıyor'
başbakan erdoğan,başbakan recep tayyip erdoğan,afyonkarahisar,cumhuriyet meydanı,Milleti hiçe sayanlar ittifak yapıyor,

Başbakan Erdoğan, "Büyük Türkiye yolculuğumuza zaferin şehri Afyonkarahisar'dan çıktık. Partimizin kuruluş hazırlıklarını burada yaptık" dedi."1950'den beri ülkemizde Türkiye'yi kim yönetecek, bunun tartışması yapılır" diyen Başbakan Erdoğan, "CHP diyor ki 'Türkiye'yi sadece biz yönetiriz, iktarda olsak da biz yönetiriz muhalefette de olsak biz yönetiriz.' Medya diyor ki, 'Türkiye'yi biz yönetiriz, manşetlerimizle Türkiye'ye biz istikamet çizeriz.' Bazı işadamları diyor ki 'Para bizde, Türkiye'yi biz yönetiriz.' Elitler, çeteler, o mafyatik yapılanmalar, o paralel çeteler diyor ki, 'Türkiye'yi biz yönetiriz. Gazi Mustafa Kemal, ilk meclis, 1920 yılında, onlar ne diyordu? 'Türkiye'yi millet yönetir" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, "Merhum Menderes'e ne yaptılarsa, hangi tuzakları kurdularsa, hangi senaryoları yazdılarsa şu anda bize de aynısını yapıyolar" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:
"Biz mazlumların, mağdurları sesi olarak yürüyeceğiz. 54 yıl önce ne yaptılarsa bugün aynısını yapanlar, bilesiniz ki onlar da hiçbir zaman emellerine kavuşamayacaklar."
"Milleti hiçe sayanlar ittifak yapıyor"
Yıllardır milleti hiçe sayan, milleti yok sayan, milletin kararına itibar etmeyenlerin şu anda ittifak yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Milletin iradesini gasp etmenin mücadelesini veriyorlar. Türkiye'de Gezi Olaylarından itibaren başlayan tartışma işte bunun tartışmasıdır, 'Türkiye'yi kim yönetecek?' Hiç kusura bakmasınlar biz bu emaneti hiç kimseye vermeyiz. Milletim emanetini, milletin iradesini çalmaya çalışanlara asla göz yummayız."
"Namert değilseniz şu gerçekleri ortaya aynen yansıtın"
Başbakan Erdoğan, partisinin dün Yozgat'ta düzenlediği miting için toplananların görüntüsünün, kendisini protesto etmek için toplanmış gibi gösterildiğini belirterek, "Eğer namert değilseniz şu gerçekleri ortaya aynen yansıtın. Öyle bir yerlerden kontrolle bir yerlerle oynamak suretiyle bunları değiştiremezsiniz" şeklinde konuştu.
"Bu CHP Saidi Nursi'yi hapislere mahkum eden partidir"
Başbakan Erdoğan, Sadi Nursi'nin, 1940'larda, Emirdağ Cezaevi'ne konulduğunu, zehirlenerek ve soğuktan dondurularak öldürülmek istendiğini belirterek, "İşte bu CHP 1940'larda Saidi Nursi'nin kitaplarını yasaklayan, hapislere mahkum eden partidir. İşte belgesi. CHP'nin genel müdürü, bu belge senin belgelerine benzemez" dedi.Gösterdiği belgenin 15 Temmuz 1949 tarihli Bakanlar Kurulu kararı olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Said Nurisi tarafından yazılan Gençlik Rehberi kitabının dağıtımının yasak edilmesi, elde edileceklerin de toplanması, 'Bakanlar Kurulumuzun 15 Temmuz 1949 tarihli toplantısında kararlaştırılmıştır'. İmza, Cumhurbaşkanı İsmet İnönü. İşte bu CHP ile güya Saidi Nursi'nin izinden gittiğini idida eden bu paralel örgüt, şu anda kol kola yürüyorlar. Saidi Nursi'nin kemikleri sızlıyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...