Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Mart 2014 09:46

Fatma Toru, 'İlkleri gerçekleştirme sorumluluğum var'

Konya'nın Meram ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığına seçilen Fatma Toru, ilkleri gerçekleştirme sorumluluğum var.

Fatma Toru, 'İlkleri gerçekleştirme sorumluluğum var'
Konya'nın Meram ilçesi,yerel seçim,ak parti adayı,fatma toru

Konya'nın merkez Meram ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre kazanan AK Parti adayı Fatma Toru, "Türkiye'de ilkleri yaşıyoruz. Bireysel inanç ve tercihlerinden dolayı şu ana kadar siyasal ve kamusal alanda hakettiği yere ulaşamayan hanımlarımız adına öncü konumundayız. Belli bir misyonumuz var. Bu misyonumuzla inşallah seçimden sonra da duruşumuzu koruyarak, başarımızı sergileyeceğiz" dedi. Toru, AK Parti il binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre belediye başkanlığını kazandığını söyledi.
Konya'da ilk kadın belediye başkan adayı olarak, aldığı sonucun gurur verici olduğunu ifade eden Toru, "Türkiye'de ilkleri yaşıyoruz. Bireysel inanç ve tercihlerinden dolayı şu ana kadar siyasal ve kamusal alanda hak ettiği yere ulaşamayan hanımlarımız adına öncü konumundayız. Belli bir misyonumuz var. Bu misyonumuzla inşallah seçimden sonra da duruşumuzu koruyarak, başarımızı sergileyeceğiz" diye konuştu. Toru, vizyonu ile kadınların yolunu açmış olduğunu vurgulayarak, bu sonuçlarla kadınların aktif siyaset yolunu daha güçlü şekilde açmış olacaklarını aktardı.
Kadınların aktif siyasette yer alma noktasında çok düşük oranlara sahip olduğunu dile getiren Toru, şunları kaydetti:
"AK Parti iktidarı sayesinde son 12 yıldır hanımların siyasette yer almasıyla ilgili oranlar oldukça arttı. Şu anda en çok kadın milletvekili AK Parti'de mevcut. Ancak yerel siyasette bu durum düşüktü. Bu dönemde sayın Başbakanımızın, özellikle düşünceleri, bu konuyla ilgili ilkeleri çerçevesinde, bu yol açılmış oldu. Tabii ki sadece hanım olmak yeterli değil. Belli bir liyakat ve donanım da gerekiyor. Bu konuda 18 yıllık birikimimiz var. Bu birikim çerçevesinde bize yüklenen misyon da ağır. Hem hanım aday olarak hem de başörtülü hanım aday olarak ilkleri gerçekleştirme sorumluluğumuz artıyor. İnşallah bunun bilincinde ve vebalinde olarak, bu dönemde en güzel hizmetlerimizi yapmaya gayret göstereceğiz. Ekibimizle bunu gerçekleştirmek için seferber olacağız."
"Daha fazla çaba sarf edeceğiz"
Toru, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşması için başlatılan reformların daha hızlı şekilde devam edeceğine işaret ederek, şöyle devam etti:
"Biz de çok daha güçlü bir Türkiye yolunda Meram olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bu 5 yıllık dönem Meram’ın ve AK Parti’nin yılı olacak. Hanım duruşu, hanım üslubu ve hanım duygusal zekasıyla inşallah daha fazla çaba sarf edeceğiz.  Şu an çok heyecanlıyım, Konya halkına çok teşekkür ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...