Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Nisan 2015 13:20

'AB süreci Türkiye'nin medeniyet projesidir'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, AB sürecinin Türkiye'nin medeniyet projesi olduğunu söyledi.

'AB süreci Türkiye'nin medeniyet projesidir'
Avrupa Birliği, AB Bakanı, Volkan Bozkır, AB süreci

Bursa Valiliği'ni ziyaret eden AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB üyelik süreci ve Erasmus projesi hakkında konuştu. Bozkır,
"Türkiye’de sivil toplum çok önemlidir. 1980’li yıllarda 50 kadar olan sivil toplum kuruluşu bugün 104 bine ulaştı. Demokrasinin temel unsurlarından bir tanesidir. Sivil toplum görüşünü açıklar, yeni fikirler üretir ve bu şekilde ülkesinin gelişmesine, daha ileri gitmesine katkıda bulunur. Avrupa Birliği süreci Türkiye'nin medeniyet projesidir. Bütün yapılar itibariyle Türkiye'nin ileriye gitmesini mümkün kılacak" dedi.
Bu yıl sivil toplum ilişkilerine 11 milyon Euro kaynak harcayacaklarını anlatan Bozkır, "2020 yılına kadar yaklaşık 180 milyon Euro'yu sadece sivil toplum için kullanacağız. Onun dışında eğitim alanındaki 'Erasmus' projesine 600 milyon Euro harcandı. 400 bin insanımız bundan yararlandı. 300 bin kardeşimiz yurt dışına gitme imkanı buldu. Bir oto tamir atölyesinde çalışan bir çırakla, yaşlı ve meslek geliştirmesini arzu eden öğrencilerimiz de bu projeden yararlanıyorlar.
2020 yılına kadar 800 milyon Euro daha harcayarak 500 bin insanımızı yurt dışına göndereceğiz. 2020 yılına kadar yaklaşık 4 buçuk milyar Euro’luk bir kaynağımız olacak. Geçtiğimiz yıllarda 4,7 milyar Euro kaynak harcadık. Çektiğimiz en büyük sıkıntı da proje hazırlamaktı. Bugünkü toplantımızda bu hususu da değerlendireceğiz" diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...